Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Living Room – нова тенденция в дизайна на офиси

офиси

Екипът на Lion’s Head използва периода на дистанционна работа на наемателите, за да реализира мащабен проект по реконструкция на всички офиси в комплекса Мегапарк. Промяната е изцяло в духа на концепцията Living Room. Става въпрос за все по-актуалната тенденция в интериорния дизайн на офиси, която създава мотивираща и продуктивна работна среда и цялостно ново усещане за обитателите на сградата.

„Haшaтa цeл e дa смекчим гpaницaтa мeждy cпoдeлeнoтo и личнoтo пpocтpaнcтвo, мeждy paбoтнaтa и дoмaшнaтa cpeдa…“, разказа Виктория Илиева, криейтив директор на VIArchitects, автор на идейния интериорен проект.

В духа на новия дизайнерски тренд в общите части са обособени самостоятелни зони за работа и отдих с повече възможности за нетуъркинг в неформална среда. Основната цел тук е да се предостави разнообразие от услуги и функционалности, които позволяват на наемателите да се съсредоточат върху своя бизнес. А с това и по-лесно да привличат и задържат таланти и да стимулират креативността на екипите си.

офиси

„За да са устойчиви във времето, качествените офис сгради трябва да се променят. Ние в Lion’s Head постоянно следим новите изисквания и нужди на динамичните и съвременни хора, каквито са нашите наематели, и това е причината да стартираме реконструкция от такъв мащаб.“ Това сподели Елица Ценова, главен инвестиционен директор в компанията и управител на офис комплекса.

Основен акцент на обновлението са зелените тераси. Три на брой, с обща площ над 1300 кв.м. Те ще функционират като места за почивка, срещи, работа на открито и организиране на събития. Планират се допълнително озеленяване на входа и промени в открития паркинг, увеличаване броя на паркоместата и оптимизирана организация на движението.

Голямата отворената зона за хранене тип „food court“ също е изцяло трансформирана. На нейно място оживяват две различни, но взаимно допълващи се концепции. Това са модерна офис кантина с вкусна домашна храна и тематичен италиански ресторант с приятна външна тераса. Разнообразието от услуги се допълва от новия салон за красота и минимаркета.

Като логично продължение на трансформацията компанията представя и новата си комуникационна платформа Office.Like.Home.

В цялостния процес на реконструкция е ангажиран екип от дизайнери, маркетолози и архитекти. Целта е да се постигне концептуална промяна, която отразява последните световни тенденции в офис сегмента.

„Офис комплексът е жив организъм, който непрекъснато се развива“, допълва Елица Ценова.

Вижте още: