Виж 1към1

Кръстова гора – магнетичното място, сгушено в Родопите

Прочети още

Любимите ресторанти на кралица Елизабет II

Кралица Елизабет II не е голям кулинар и рядко се вълнува от храна. Известно е, че тя си хапва, колкото да не е гладна и почти няма претенции към храната, за разлика от принц Филип. „Тя яде, колкото да остане жива, за разлика от принц Филип, който обожава храната и може да говори за нея по цял ден“, казва бившият готвач на кралското семейство.  Затова кралица Елизабет избира най-лесния вариант да се храни – у дома. И все пак се е случвало тя да бъде забелязана по ресторанти дарън МакГрейди. На вашето внимание представяме няколко ресторанта, в които кралицата предпочита да ходи.

CLARIDGE’S

Артистичната бална зала на Claridge е мястото, където монарси от други националности са идвали по покана на кралицата за държавни вечери. И така, кралицата е свикнала с кухнята на историческата дестинация: модерно сезонно меню, което е на разположение на главния готвач  Мат Старлинг.

THE DORCHESTER

Dorchester приветства кралицата оше, когато е била принцеса. Например, тя присъства на събитие в ресторанта на 9 юли 1947 г. (в навечерието преди да съобщи, че тя и принц Филип са сгодени). Това емблематично заведение има два изключителни ресторанта: Alain Ducasse в The Dorchester, Michelin и The Grill.

THE GORING

На точно една крачка от Бъкингамския дворец, трапезарията на хотел Goring е обзаведена с интериори, декорирани от Дейвид Линли, с копринени завеси от Gainsborough. Кралицата е яла повече от веднъж в този тежкарски ресторант, който обслужва най-поръчваното ястие от майката на кралицата – яйцата дръмкилбо.

THE IVY

Кралицата е била забелявана да се храни в този модерен ресторант в лондонската Ковънт Гардън през 2017 година. Интериорът, с прозорци с огледално стъкло на артилерийски мотиви, наскоро е бил реновиран в сътрудничество с Мартин Бруднишки и неговото дизайнерско студио, за да отбележи 100-годишнината на IVY.

THE RITZ LONDON

Риц Лондон е мястото, където кралицата е домакин на тържествата си (с помощта на нейния братовчед и координатор на събитията – лейди Елизабет Ансън). Тук, в тези орнаментирани стаи, с коктейли от шампанско, кралицата празнува 60-тия и 80-ия си рожден ден, както и на нейния Златен юбилей.

BELLAMY’S

 

През 2004 г. три възпитаници на Анабел учредяват тази френска бирария (която е кръстена на клуба в книгите Sword of Honour). Кралицата открила BELLAMY’S през 2006 г. и оттогава се е връщала да похапва там няколко пъти.

Източник: AD