Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

Любовни квартири: 14 мини апартамента за двама

любовни квартири

Когато светът е за двама, значение колко голям е апартаментът няма!

Избрахме 14 супер идеи за малки, но функционални жилища, подходящи за млади двойки, бивши двойки, за двойки тип „отворена връзка“, за семейни двойки и… за всички останали двойки, които в момента не се сещаме да изредим, но имат нужда от идеи за мини апартамент с макро функционалност!

Дизайнът на ограниченото пространство е супер предизвикателство, което изисква не само креативност, но и смелост да помислиш „извън кутията“. Затова… последвайте ни в мини света на нашите любовни квартири, от които обещаваме, че ще си „откраднете“ поне 14 идеи как да оползотворите функционално всеки сантиметър от мини апартамента!

1.  Този апартамент е с размер 46 квадратни метра и е първият дом на младо семейство. Въпреки че кухнята и холът са в непосредствена близост, креативно решеният разделител на стаята помага за обособяването на отделните кътове, но запазва пространствената перспектива.

 

2. Много идеи и нестандартни подходи… Tова мини бижу е образец за това как всеки сантиметър има значение. И използва ли се разумно, резултатът е налице. Досетихте ли се къде е спалнята?

 

3. По-малко от 40 кв. метра, но си имат всичко. Жълтото, което е супер модерно и тази година, е единствен, но достатъчен акцент, според нас.

 

4. Драматизъм… и малко зелено за разкош!

Редуването на студените тонове със зелени акценти, сивите индустриални подове, черните метални елементи и категоричният минимализъм, който „крещи“ отвсякъде, определено превръщат това мини пространство в дом, който носи усещане за лукс и класа.

 

5. Този модерен дизайн крие много практични идеи. Решението за изнесена на второ ниво спалня не е просто дизайнерска приумица, а доста практично решение – за допълнителни шкафове и гардероб, в които да има място за всичко. Арт акцент в интериора определено е стената на кухненския плот, напоняща произведение на изкуството. Това усещане се подчертава и от избора на подходящото осветително тяло.

 

6. Този мини апартамент е собственост на млада влюбена двойка от Италия. Идеята с по-висока табла на спалнята и различните подове са добре решение за обособяване на пространството без да са необходими допълнителни преградни стени или панели.

 

7. Тук всичко изглежда доста хаотично, но пък е идеално решение за ергенска квартира или студио, което може да разкаже много истории…

 

8. Изборът на белия цвят винаги е правилен. Освен че няма как да сгрешите с комбинирането на акцентните цветове, винаги визуално всяко поещение ще изглежда една идея по-голямо, отколкото е. Завесата към спалнята също е добре решение, когато говорим за малки жилища.

 

9. Свежо и модерно като за… хипстъри 🙂 Изборът на стойките за колелата и трапезарната зона, обособена върху килим, който изглежда като парче трева, ни пренасят на поляната за пикник.

 

10. Изборът сивото да се комбинира с меките дървесни тонове на кухнята и пода, придава много уют и гостоприемност на 46-те квадратни метра на апартамента.

 

11. Тук всичко е много симетрично подредено, но е удобно и уютно. Основните елементи са в по-неутрални цветове, но топлия цвят на пода балансира нещата.

 

12. Тъмни цветове, тухлени стени и метални конструкции като израз на концепцията за активния обитател… Двойката, която притежава този апартамент, по-скоро не търси домашен уют, но пък държи на стила. Дори саксиите с цветята, които висят от тавана и са обрамчени от черна метална рамка, подсказват за това. 

 

13. Вижте този подход за разделяне на пространството – едновременно лесно и функционално. Дългите завеси, които достигат до пода и са решени в черно от вътрешната страна, придават някакъв драматизъм… Но са и основна фокусна точка в дизайна на този елегантен и минималистичен апартамент.  

 

14. 50 нюанса лилаво и поне още толкова роантика. Тук отново акцентна точка са завесите, които във всеки един момент могат да трансфорират и обособят всяка част от студиото.

И… един мини бохемски апартамент бонус, защото много ни хареса идеята с хамака 🙂

 

Вижте още:

 

Френски квартал се изпълни с дървени тераси

 

Съвети и идеи за малка баня