Виж 1към1

Снимките от BUILDINGSTYLE 2023

Прочети още

Магията BUILDINGSTYLE!

Тази година архитектурно-строителният форум BUILDINGSTYLE се превърна в истинска магия. Трябва да си признаем, че ни беше много трудно. Беше ни трудно, защото мислехме, че след юбилея миналата година няма как да надскочим себе си – нито като организация, нито като емоция. Имаше дълги периоди, в които седяхме с Ани и си говорехме и мислехме, че 15-годишният юбилей бе кулминацията за това събитие и сега просто трябва да продължим… Оказа се, че сме сбъркали! Но как разбрахме? Нека ви разкажем.

Още с пристигането в сряда, на 21 ноември, нищо не беше както трябва. Всеки един от нас пристигна в Банско с болка В гърба си ( Ани буквално! Извинявай! 🙂 ). На някои от нас ни беше трудна година в професионално отношение, на други в лично отношение, а когато влязохме всички заедно в хотел „Астера“, разбрахме, че проблеми ще има. Въпреки това работата бе свършена с професионализма, с който всяка година я вършим и в четвъртък бяхме готови да ви посрещнем с прегръдка на вратата. И тогава сякаш магията започна да се случва.

Всичко, което ни бе притеснявало – всички въпроси, чуденки, притеснения, неуредности, дори болежки (Ани 🙂 ) започнаха да падат от гърба ни и сякаш самият въздух започна да се променя. Радостта от срещатата с нови и стари приятели е магията на BUILDINGSTYLE и нищо не може да промени това – дори юбилеят!

И докато вие се радвахте на тест драйв-а на VOLKSWAGEN и подреждахте своите щандове, ние седяхме и гледахме как пристигат не само добре познати лица, но и много нови. Да! Тази година можем да се похвалим, че имаме много нови попълнения в семейството на BUILDINGSTYLE.

Но залата за презентации в петък сутринта бе мястото, където разбрахме, че възрастта няма значение, защото магията е вечна. По традиция, Ани откри форума и си пожела вече да гледаме право напред към 20-тата годишнина. Архитектурно студио STARH пък бяха първата презентация, част от магията на BUILDINGSTYLE 2018.

Още с началото на деня, разбрахме, че и тази година няма да ни се разминат игрите и наградите. Фирма Hoval побърза да обяви своята игра, която има лека промяна в правилата заради инцидента с купата с визитки от миналата година 🙂  , което доказва, че освен, че се забавляваме заедно, научаваме и ценни уроци. Три първи награди обещаха от Hoval тази година, но Ани бе убедена, че със сигурност тя ще спечели една от наградите, което събуди съмненията за корупция на форума още с началото му 🙂

Част от магията през първия ден на BUILDINGSTYLE бяха още ЕТЕМ България, Хьорман България, Ксела България, ХИДРОМАТ, Самсунг Климатични Системи, Нолина, Шише Джам Флкат Глас, Signify-Philips Lighting, а Рока България закриха деня с неповторимия спектакъл „Кармен“. Но танците не свършиха само с презентацията на Рока България.

Вечерната програма в ресторанта на хотел „Астера“ започна с уроци по танци благодарение на професионалните учители, част от екипа на Рока България, а  малко след това бе обявена и награда за най-добре танцуващата двойка. Жури наблюдаваше внимателно състезателните двойки, за да избере най-добрата.

Печелившите бяха единодушно избрани както от журито, така и от публиката, а те си тръгнаха с комплект нови дизайнерски смесители от Рока България. Ани имаше своите фаворити обаче и реши да даде допълнителна награда – билети за концерта на група СкандаУ в „Арена Армеец“ на 6 април 2019.

 

Гвоздеят на вечерната програма бе комикът Краси Радков, който ни разсмя от сърце и цяла вечер не свали поглед от красивата ни организаторка, чак по едно време се притеснихме дали няма да ни я открадне J Смях, сълзи, песни и носталгия изпълниха хотел „Астера“ през първата вечер, но с едно на ум, защото ни предстоеше още един ден с презентации.

Съботната сутрин започна отново с пълна зала. Нещо, което е част само от магията на BUILDINGSTYLE – високо ниво на уважение между присъстващи и участващи, независимо от бурните петъчни вечери. Но тази сутрин това не бе единствената причина за големия интерес.

Първи на сцената излязоха сдружение „Мещра“, които успяха да просълзят публиката по неповторим начин. Ние от „1към1 в строителството“ поехме личен ангажимент към тях, да им помагаме в каузата и да станем официален партньор в начинанията за опазване на историческото, културното и архитектурното наследство на България. Ангажимент, който поехме с чест!

През втория ден с презентации чухме много интересни и красиви истории от Корел 67, Кобиакс България, Тюлипс, Декор Флор и Агенция за инвестиции в строителството, след което дойде и любимият момент на всички – раздаването на награди!

Момичето на късмета за Philips бе арх. Генова, която изтегли печелившите на специални награди. Това бяха арх. Лимонов, Катя Михайлова, Калоян Мишев, а с голямата награда си тръгна Ясен Янакиев от Hoval, който очевидно участва в корупционните схеми на форума:)

Преди да се усетим още и колелото на късмета на фирма Hoval се завъртя и изпрати на пътешествие арх. Ивайло Славчев, Пламена Дойчева и Светослав Бачев. Веднага след Hoval, започна раздаването и на следващите награди. Дойде ред да бъдат изтеглени и късметлиите, които щяха да си тръгнат с подаръци от , Signify-Philips Lighting.

Свободната програма през съботния следобед събра приятели и колеги заедно на спа, а някои покараха и новите автомобили на VOLKSWAGEN, след което всички се отправиха за дегустацията на качествено вино от винарска изба Балар.

 

Раздаването на награди обаче тепърва предстоеше. Ани взе думата за вечерта първа, за да обяви печелившите от ежегодните анкети на BUILDINSTYLE за най-интересна презентация, най-добър щанд и най-добър презентатор.

Всички печеливши получават билети за концерта на група СкандаУ в зала „Арена Армеец“, бутилка марково уиски и безплатен банер в строителен портал „1към1“ за една година напред. И така, тази година печелившият за най-интересна презентация не е един, а трима.

Самсунг Климатични Системи спечелиха в две категории – презентация и най-запомнящ се презентиращ. Христина Петрова взе наградата за презентация, а Димитър Ефендулов бе всеобщия любимец на публиката за презентатор.

Рока България и „Кармен“ просто засенчиха всичко, предстaвяно до момета в BUILDINGSTYLE. Веселин Симов прие нашите поздравления и награда.

Абсолютна тишина превзе залата, когато инж. Иван Шишков представи решенията за комфорт с продуктите на Тюлипс. Всички слушахме с такъв интерес, че нищо не беше в състояние да ни изведе от комфорта, който Иван ни създаде с появяването си!

С награда си тръгнаха Самсунг Климатични Системи, Рока България и фирма Тюлипс . За първи път в историята на BUILDINGSTYLE конкурентни фирми участват с презентации, и не само, че участват, а и двете фирми печелят награди. Това се случи благодарение на близкото ни приятелство с екипа на Самсунг Климатични Системи, заяви Иван Шишков от Тюлипс. В категория най-добър презентатор пак печелят Самсунг климатични системи.

Най-харесваните щандове също бяха три –  този на фирма Стимекс – офис обзавеждане, Велукс България и Клинкер, които също получиха банер в строителен портал „1към1“, бутилка уиски и билети за концерта на група СкандаУ.

 

След невероятно представление от страна на българският талантлив танцьор Балан, дойде време и за наградите на Декор Флор, които раздадоха пътувания до фабрики из цяла Европа. Идеята бе печевлишите сами да изберат къде искат да пътуват и по желание да видят различни продукти, предлагани от фирмата. С наградите на Декор Флор си тръгнаха арх.Михайл Михайлев, арх.Людмила Лимонова, Добромир Георгиев, Асен Георгиев и Оля Петрова.

Явор Караманов от Декор Флоор изтегли петима печеливши, които ще посетят фабрика по избор.

И понеже тази година танците са неизменна част от шоуто на BUILDINGSTYLE. Балан и Ани организираха серия от игрти, които не само, че бяха доста нестандартни, но изпратиха още щастгливци на предстоящия концерт на група СкандаУ.

Новата Асоциация за интериорни решения – „All for one“ също даде своя принос към наградите с един въпрос – Кои са имената на фирмите, членове на Асоциацията? Арх. Галя Николова изброи  – Ели, Владо, Християн, Иван и Божо, но верния отговор бе – Co industrial, SKV инженеринг, Ууд Солюшънс и М2 Флоорингс. Делян Иванов от Тера Стоун, който каза имената на фирмите, взе тяхната награда – 14 годишно уски.

Макар тази година СкандаУ да не бяха звездите на вечерта, то любимият  Дичо достойно зае това място. „Ледено момиче“ „100 години“ и още много, много другуи любими хитове прозвучаха за финал на форума, което само бе предпоставка за дълга танцувална вечер J Дългоочакваното представление на българския певец сложи подобаващ завършек на тазгодишното издание на архитектурно-строителния форум.

След всички емоции през последните няколко дни, вече можем да кажем, че юбилеят не беше кулминацията на BUILDINGSTYLE, а началото на зрялостта. Не е необходимо да надскачаш себе си всяка година, за да се доказваш, когато вече си го правил в продължение на цели 16 години. Време е да си себе си! Тази година BUILDINGSTYLE бе на 100% себе си и то благодарение на вас! Емоционалният заряд, с който ни оставихте тази година е несравним. Това е магия! Това бе BUILDINGSTYLE 2018.