Малка и сладка вила от 1970 г.


Тази сладка вила доказва, че  малко изобретателност прави чудеса. Къщата, намираща се в Калифорния, претърпява голяма трансформация и то от ръцете на собственика си. Кортни Пуул обича своята виласи от 75 квадратни метра, но тя е построена още през 70-те години на миналия век, затова той иска да й придаде по-модерен облик, но да запази и селския си чар.

Ремонтът на дървената хижа не била лесна задача, главно поради бюджетни и времеви ограничения. Бюджетът не надхвърлял $ 40,000 и пет седмици краен срок. Рехабилитацията на пространството била още по-сложна благодарение на факта, че всички материали трябвало да бъдат изкачвани нагоре по планината.

С малко помощ от интериорни дизайнери, собственикът започва проекта си с няколко основни фокусни точки. „Искахме да създадем красиво пространство, пълна с усещане за уиски, тъмно дърво и леки акценти , казва дизайнерът. Започвайки от интериора, високите дървени греди на тавана са боядисани с тъмен абанос, което очертава добре останалите елементи като например светлата дървена ламперия по стените и тухлената основа на огнището.

Кухнята също има нов облик благодарение на пресен слой боя върху вече съществуващите масивни дървени шкафове. За забавление и доста хитро, за спалните е използвана бохемската тематика  с помощта на шарени текстилни материали и наситени цветове. Ремонтът също така позволява допускането на възможно повече естествена светлина в интериора.

източник: Inhabitat.com

Снимки: Courtney Poulos