Малка къщичка в 40-акровата гора

Тя е на бившия състезател по сноуборд Mike Basich


Къщичка в средата на 40-акровата гора? Не е незаконно строителство, няма общо и с Мечо Пух. Тя е на бившия състезател по сноуборд Mike Basich. Той купил преди време земята в планината Сиера Невада и построил собствения си малък дом в собствения си курорт. Заобиколен от терен, подходящ за сноуборд. Е, къщата няма електричество и тоалетна, но пък си има гореща вана и собствен лифт. 

8

9

Като професионален състезател Mike Basich печелел по 170 000 $, живеел в 370 кв. м. жилище и пътувал по целия свят на състезания.

Преди 15 години прекрастява състезателната си практика им започнал да избягва френетичния начин на живот. Избрал да бъде по-близо до любимите си склонове.

7

15

Днес  Mike Basich живее в малка и усамотена хижа в Сиера Невада в Калифорния. Без водопровод и електрификация, но има 16 разнообразни хектара със склонове и гори. И няма съседи, с които да си пречат.

Строежът му отнел 5 години и го принудил да премести 175 тона скали, да бърка бетона за основите и терасата на ръка – 1372 торби цимент.

1

Хижата има фурна с врата, открита около кофите за боклук, и огън, на който Basich готви и се топли.

6

Близо до това убежище от дивата цивилизация има и седалков лифт, като всяка седалка си има табла за похапване и попийване, докато пътя се вие нагоре.

4

5

„Харесва ми да мисля за всичко това като за връщане към основите на човечеството. Харесва ми да се чувствам свързан със земята повече, отколкото с къщата от 370 кв. м. Това ми дава сила да се справям с всичко сам. Това е сбъднатата ми детска мечта“.

2

Леглото е до прозорец с оцветено стъкло, на който няма перде. „Ставам и лягам със слънцето. Не се опитвам да надбягам времето. Тук се чувствам в хармония с нещата, които се случват наистина.“

3