Малка, но луксозна къща на полянка


Кой каза, че една малките къщи не могат да бъдат луксозни? Със сигурност не Давид Латимър и Тейлър Малън от New Frontier Tiny Homes – дизайнерите на този уютен и приветлив малък дом изпълнен със слънчева енергия. Съвременният стил на селската къща на Orchid House дава възможност за живеене извън градската мрежа, без да се жертва комфорта, като се захранва изцяло от слънчевата енергия.

Въпреки че е построена в Нешвил, в момента Орхидеената къща се намира в неразработен имот в Южна Калифорния. Собственикът е художник от Лос Анджелис, който е решил, че една малка къща е най-добрият вариант за отдалеченото пространство. Структурата е изградена върху колела, така че може лесно да се премества в извънредни ситуации (като горски пожари, от които наскоро вилняха в района).

Къщата се захранва изцяло със слънчева енергия. Както обшивката, така и покривът на къщата са направени от един и същ размер на кедър. Дизайнерът използва сложен процес, за да придаде на покрива плаващ вид, вдъхновен от скандинавската архитектура.

Вътрешните стени и таван на този красив малък дом са направени от шперплат, с изключение на вътрешната баня, която е изработена изцяло от плочки и огледала. Подът е масивен дъб и всички мебели са орехови. New Frontier Tiny Homes изработва всички мебели, с изключение на кухненската маса и столовете, които са от West Elm.

Комбинацията от прозорци от пода до тавана и капандурите носи естествена светлина в цялото жилище. Гаражната врата позволява отварянето на цялата стена, така че има усещане за отвореност между вътрешността и околната среда отвън. Любовта на дизайнерите към чистите линии вдъхновява шкафовете за съхранение което е напълно скрито. Планът на открития етаж прави място за гост, а в таванското помещение има място за истинско легло с кралски размери.

Колкото и прекрасен да изглежда този дом през деня, той е също толкова спиращ дъха през нощта. Вдъхновени от пълното слънчево затъмнение, наблюдавано през 2017 г., дизайнерите използват LED ленти за осветление, за да създадат прекрасен блестящ ефект около осветителните тела и предната веранда. Всяка осветителна ивица може да бъде затъмнена и има отделен ключ.

Източник: Inhabitat.com