Малки апартаменти с елегантна черно-бяла и дървена декорация


Тези два апартамента постигат модерна и елегантна атмосфера с черно-белите интериори и дървените акценти, оживяващи се от растенията. Макар че и двата са по-малко от 40 кв. м., хитрото проектиране на Line Design Studio се възползва максимално от ограниченото им пространство. Резултатът е самоуверен и компактен, а и също не избягва рисковете. Огледайте се и ще намерите креативни съчетания между бетонните акценти, модерни плочки от теракота и грапава дървесина, вдъхновена от скандинавския дизайн. Етажните планове на двете жилища показват как е възможно да обзаведем малко пространство по най-ефикасния начин, без да се прави компромис със стила или ежедневната практичност.


Плочки от теракота светят ярко в скромната всекидневна в този 32 кв. м. апартамент в Калининград, Русия. Диванът е с ниска облегалка, която помага пространството на тясното помещение да изглежда по-широко като позволява бялата стена зад дивана да се вижда. На пръв поглед това може да не изглежда най-практично при избора на мебели, но всъщност ще подхожда отлично за всеки, който обича да се опъва вечер на дивана. Към дивана е прибавена модулна част, за да се превърне в шезлонг, а зад шезлонга, листата на растенията се осветляват перфектно с обикновена лампа от ИКЕА.

Прозорците покрай горната част на керамичната стена позволяват светлината от тази стая да навлезе в спалнята, намираща се отзад. Черните пердета служат като врата между двете стаи. Вместо обикновен ТВ шкаф, бетонният блок придава на стаята остър индустриален вид, а каучуковите растения оживяват този бетонен рафт.


В антрето се намира единственият гардероб в апартамента, който пак има черно перде за врата и регулируема система от закачалки.


Кухнята е отворена към трапезарията за 4-ма чрез стъклен сгъваем прозорец и масивната дървена врата. Вратата се плъзга по релси, за да не заема място в площта на всекидневната. Един от четирите столове е с  контрастиращ цвят, създавайки интересна разлика и отивайки си с дървените елементи.


В спалнята, нежно осветената теракота създава уютен акцент в тъмно боядисаната стая. Банята е с черни плочки.

Като цяло, етажният план показва страхотната полза от само няколко преградни стени.

Във вторият апартамент съвременното изкуство придава характер на минималистичния салон. Кръглата форма на масичката имитира едното произведение на изкуството.


На края на всекидневната се намира фрапиращият домашен офис, който се появява като дълбоко черно кубче. Бялото бюро блести на тъмнината. Показващите се дървени крачета на стола си отиват с дървените детайли на бюрото, което е обградено от телена рамка за закачване на бележки, снимки и т. н.


Черната възглавница върху дървената пейка в антрето се слива съвсем с черната стена. Дървените панели облекчават окото.


В минималистичната кухня се намира комплект с черни и дървени детайли под опростеното осветително тяло. Растенията спомагат за създаването на подканващ ефект. Кухненският бокс във форма на L се слива с останалата част от пространството.


В банята черният таван сякаш изчезва в пространството. Дървеният шкаф под мивката придава малко топлина на черно-бялата схема.

Източник: home-designing.com