Me Too – истински стол, за работа и почивка


С работа или без много работа, тази година почти мина. Благодарение на или заради Covid 19 много хора запoчнаха работа от вкъщи. Модерната вече дума  homeoffice спокойно може да кандидатства за дума на годината:) Понеже аз от 10 години работя така, на мен тази част от промените не ми се отрази никак, но за тези, които минават през първите месеци на homeoffice оборудването, дисциплината, почивката, както и  с дистанционното обучение на децата,  бих посъветвала следното – вземете си подходящ стол. Това наистина ви трябва, не просто за да свършите работа, а за да сте в кондиция и най-важното – да сте здрави.

И понеже наближава края на годината и е време за подаръци, ви предстaвяме стол ME TOO, който е абсолютното бижу в категорията си:)

Всеки, който желае да се запознае с Me Too от първо лице и да изпробва изключителния комфорт на един от най-добрите работни столове в света, може да заповяда в шоурума на Нурус в София.

Сега Нурус дава възможност да имате идеалния партньор за вашия домашен офис на специална празнична цена, намалена с 30%.

Перфектен във всеки ъгъл!

Продължителната работа в седнало положение предизвиква различни проблеми за физическото здраве в шията, раменете, ръцете и краката. Седенето е неизбежно, затова Нурус предлага своето решение за намаляване на умората и дискомфорта по време на работа. Работният стол Me Too включва Fluid Motion ® и Fluid Motion Plus ® механизми, напълно регулируеми рамена, наклон напред, опционални лумбални опори и опори за врата, плъзгаща се седалка. Високото качество и стандартите за безопасност на Me Too са одобрени в международен план с GS Сертификат от LGA (Landesgewerbeanstalt Bayern Institute).

Столът Me Too поддържа свободата на движение и насърчава динамичното седене. С основата си с диаметър 70 см, осигурява стабилност от преобръщане. Колелата предлагат опции за мека и твърда подова настилка и разполагат с два вида механизми за заключване за по-голяма безопасност: “Заключена при натоварване” и “заключена при разтоварване”.

Me Too с механизъм Fluid Motion Plus ® е индивидуализиран офис стол, предназначен за дълги работни часове с неговите специфични характеристики и най-съвременна гъвкава структура. В допълнение към други механизми, Fluid Motion Plus ® има 8-градусов наклон напред, а облегалката може да бъде заключена в четири различни положения. Благодарение на функцията за плъзгане на седалката, Me Too предлага удобна и правилна седяща поза на потребителите с различни дължини на краката.

Работният стол Me Too с механизъм Fluid Motion ® има наклон на облегалката от 25 градуса и може да бъде заключен в четири различни положения. Подлакътниците, подложките за подлакътници и опората за врата могат да се регулират според размера на тялото. Тя се движи по интегриран начин с тялото ви, благодарение на развитата си структурна гъвкавост. Адаптира физическите характеристики на потребителя и премахва умората, причинена от погрешна поза на седенето.

Накланяне на облегалката

 

Изследователите са стигнали до заключението, че конструкцията на стола има най-голям ефект върху разпределението на натоварването върху седалката. Me Too е проектиран за динамично седене и правилна поза. По време на накланянето на облегалката, седалката се движи напред със съотношение 2,7 към 1: Това гарантира балансирана защита на разстоянието между долната част на гърба и повърхността на сядане.

 

Наклон напред

Само с Me Too Fluid Motion Plus ®  способността за наклон напред до 8 градуса освобождава акумулиращия стрес върху мускулите, сухожилията и гръбначния стълб. Подпората на облегалката, която балансира тялото ви напред, също работи върху мускулите на краката и намалява изтощението на коленете.

Структурна гъвкавост

Триизмерната ергономична форма на Me Too се отличава с гъвкавост и издръжливост. Помага за поддържане на гръбначния стълб, започвайки от долната част на гърба и стигайки до врата. Me Too имитира вашето тяло и движения, позволявайки ви да работите в движение.

Плъзгаща се седалка

 

Чрез фина настройка на дълбочината на седалката се постига по-естествена и балансирана поза в седнало положение. Регулируемият механизъм за плъзгане на седалката позволява лесно регулиране на облегалката на седалката назад и напред. Той също така помага на потребителите с различни дължини на бедрата да намерят ефективно най-удобната си позиция в седнало положение.

Подпора на кръста

Опционалната лумбална опора на Me Too може да се регулира така, че да пасва на различни размери на тялото. Предпазва и отпуска долната част на гърба.

Височина на подлакътника

Лесно и самостоятелно регулирайте височината на всеки подлакътник, за да намалите риска от дискомфорт. В идеалния случай работната повърхност трябва да бъде на нивото на лактите или малко по-ниско. Регулирането на подлакътниците спомага за намаляване на повторяемостта на натоварванията.

Fluid Motion в хармония с тялото ви

Уникалният механизъм Fluid Motion® на Me Too има лесно регулируемо напрежение на облегалката, за да се поддържа здравето и комфорта на потребителя.

Ширина на подложката на подлакътника

 

Можете да регулирате ширината на подлакътника за пълен комфорт по време на работа.

Широчина на подлакътниците

Минимизирайте натоварванията в ставите, дължащи се на дългите часове работа. Намалете натрупващата се умора в раменете и врата, като регулирате разстоянието от подлакътника до тялото.

Ротация на подлакътника

 

Подложките могат да бъдат регулирани чрез завъртане на 360 градуса около оста си. Като повтарят ъгъла на лакътя, те позволяват да се поддържа правилна поза на тялото.

Движение напред и назад на подлакътника

Лесно плъзнете подложките за подлакътници напред и назад, за да настроите поддръжката на лактите спрямо различните работни места.

Ъгъл и височина на опората за врата

 

Персонализирайте ъгъла на опората за врата за постигане на максимален комфорт. Намалете до минимум натоварванията, които могат да възникнат в шията с регулируема височина на опората за врата.

Един от най-добрите и най-награждаваните работни столове в света, Me Too, директно предава отношението на Nurus към здравето на своите потребители. В съответствие с европейските стандарти и с технологията Fluid Motion, Ме Тоо предлага уникални решения за различни нужди.

Проектиран от Nurus D Team през 2007 г., Me Too е удостоен с награди Good Design Chicago, IF Product Design и Red Dot Design Award от международни независими журита. Тези награди доведоха до номинация за наградата Designpreis Deutschland 2009, която се провежда под патронажа на Министерството на икономиката и технологиите на Германия.

Me Too е лесен за употреба продукт. Производството на продукта и стандартите за качество на неговите материали позволяват на продукта да има дълъг живот. Частите са сменяеми и възобновяеми. Международни организации удостоверяват високото ниво на сигурност на продуктите от серията Me Too. Столът притежава GS CERTIFICATE – Германски сертификат за удостоверяване на качеството. В производството му се използва 28,7% рециклиран материал. Тъканите, използвани в тапицерията, притежават сертификатите TREVIRA CS, OEKO-TEX 100 STANDARD, IMO-MED и RECYCLABLE. Тъканите са преминали тестове за износоустойчивост, устойчивост на светлина, устойчивост на триене и изпитвания за пожароустойчивост в съответствие с европейските норми.