Мебели се адаптират за всякакъв вид дом


“Growing With You” (Растящи с теб) е името на колекцията мебелни елементи от мексиканския архитект Татиана Билбао, които са проектирани за да се адаптират към всяко пространството, в което са поставени. Основателката на Tatiana Bilbao Estudio е създала пет модела за всякакви по големина домове – от тесни апартаменти до големи семейни къщи.


Мебелите са подвижни и могат да бъдат самостоятелни или групирани в множество различни комбинации. От това идва вдъхновението и за името на колекцията. Тези мебели имат способността да се преместват заедно със собствениците си, в различните домове, които обитават през живота си.

“Growing With You е колекция от функционални, скулптурни предмети, базирани на основната философия на студиото, за ‘хуманизиране’ на изградената среда,” казват от галерията Etage Projects в Копенхаген, където Growing With You ще бъдат изложени за първи път.
“Growing With You най-елегантно улавя динамичното съчетание между минимализма на индустриалната форма и поетичните, органични капацитети на традиционна мексиканска майсторска изработка и материал.”


Формите на всичките пет артикули произхождат от естественият обем на цилиндъра. Всеки един е направен главно от един до три материала: вулканичен камък, мед, или дъбова дървесина.

Страничната маса и лампата са направени от базалтов камък. Лампата е с цилиндрова поставка, докато масата е във формата на полукръг с кух център, където лампата може лесно да се сгуши вътре.

Останалите три мебели са оформени като четвърт-кръг и могат да се наредят самостоятелно или във вълнообразна, продължаваща линия. Най-висока е етажерката от дъб, чиято по-къса версия е изработена от мед. Най-малката мебел може да служи или като маса, или като пейка с вътрешен рафт са съхранение на предмети.

Това е първата колекция мебели от Татяна Билбао, станала известна с иновативния си подход към жилищната архитектура. Дизайните й включват прототипи на къщи на ниска цена, които могат с разрастването на семейството да се разширят.

 

Източник: www.dezeen.com

Снимки: Robert Damisch

research symptoms