Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова феновете да не правят масови събирания в града


Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова феновете да „празнуват по безопасен начин”, след като хиляди се събраха в града, за да отбележат първа титла на клуба след 30 години въпреки наложените ограничения.

В отворено писмо, публикувано в “Liverpool Echo”, той заяви, че въпреки че оценява подкрепата, не му се е понравил фактът, че хората са пренебрегнали предупрежденията на полицията и са излезли да празнуват по улиците.

От полицията съобщиха, че много хора са били ранени по време на празненствата, както  и че фойерверките са били насочени към емблематичната сграда на Ливър, причинявайки малък пожар. Последвали конфронтации с полицията.

Хиляди се бяха събрали пред стадион „Анфийлд” в четвъртък, след като Ливърпул станаха шампиони на Англия.

„Аз съм човек и вашата страст също е моя страст, но в момента най-важното е да нямаме такива видове публични събирания”, написа Клоп. „Дължим го на най-уязвимите в нашата общност, на здравните работници, които са дали толкова много и на които сме ръкопляскали, на полицията и местните власти, които ни помагат. Моля, празнувайте, но празнувайте по безопасен начин, с който не рискувате да разпространите тази ужасна болест сред хората.“

През уикенда кметът на Ливърпул Джо Андерсън повтори молбата си феновете да не се събират и заяви, че е разочарован, че феновете не са взели предвид предупрежденията на здравните експерти и властите.

„Аз съм човек и вашата страст също е моя страст, но в момента най-важното е да нямаме масови публични събирания”, написа Клоп. „Дължим го на най-уязвимите в нашата общност, на здравните работници, които са дали толкова много и на които сме ръкопляскали, на полицията и местните власти, които ни помагат. Моля, празнувайте, но празнувайте по безопасен начин, с който не рискуваме да разпространим тази ужасна сред хората.“

През уикенда кметът на Ливърпул Джо Андерсън повтори молбата си феновете да не се събират и заяви, че е разочарован, че запалянковците не са взели предвид предупрежденията на здравните експерти и властите.

Клубът многократно е предупрежвал на привържениците да не се събират извън стадионите преди, по време или след останалите мачове.

Ливърпул се изправя срещу Манчестър Сити във Висшата лига в четвъртък, преди да се завърне на Анфийлд, за да играе Астън Вила в неделя.

Клоп обеща на феновете, че един ден ще имат шанса да празнуват с отбора, но само когато е безопасно да го направят. „Когато дойде времето, ще празнуваме. Ще се насладим на този момент и ще боядисаме града в червено. Но засега, моля, стойте вкъщи колкото е възможно повече”, продължи той. „Сега не е моментът да бъдете в центъра на града в големи количества или да се приближите до футболни игрища.”

Източник: cnn.com