Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Минеков одобри ремонт на сградата на НГДЕК в центъра на столицата

ремонт

Министърът на културата проф. Велислав Минеков вече е одобрил ремонт на сградата на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) в центъра на София, до Женския пазар. Това съобщи самият той по време на среща с представители на НГДЕК. Сред тях бяха и част и от авторите на списание „Любословие” – отличеното издание с детската Вазова награда по повод 171 години от рождението на Патриарха на българската литература.

Сградата в центъра на столицата, собственост на СО, бе предоставена на гимназията за древни езици и култура през 2013 г. Лошото й състояние – падаща мазилка, полуразрушен покрив, заковани прозорци, многократно привличаше общественото внимание. Беше повод за дискусии и заради факта, че междувременно сградата на гимназията в „Модерно предградие“ бе изцяло ремонтирана. С финансиране от над 2 млн. лева за ремонт и обновяване ръководството имаше идея цялата учебна база да се премести там. Това обаче не се случи, тъй като много от родителите и учениците не искаха, заради локацията.

По време на срещата самият Минеков също пожела на учениците да успеят с каузата цялата НГДЕК да се премести в нова сграда. Такава, която да не се намира в покрайнините на София. Министърът подчерта, че продължава да подкрепя мисията училището да има нормална сграда, на адекватно място.

снимки: МК

Проф. Минеков представи на учениците и идеята си за превръщането на Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство в модерен и притегателен център за млади таланти.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
класни стаи 31.03.2021

Класни стаи на открито посрещат децата в училище в Нови Искър

Нови класни стаи на открито очакват учениците в двора на 171 Основно училище „Стоил Попов“ в Нови Искър. След отмяна […]

Прочети още
Лом 07.05.2021

Сграда на бивше училище в Лом става офис с евросредства

Община Лом ще обнови рушаща се сграда на бившето училище в кв. „Моминброд“. Със средства по съвместен с Окръг Долж, […]

Прочети още