Виж 1към1

Цветни нюанси на BUILDINSGTYLE 2023: с Recolorezzo и CoDesign

Прочети още

Минималистичен дизайн: Съосна система за обков Planar от Hörmann

Изчистената праволинейна геометрия и съосните елементи са трайна тенденция в интериорния дизайн. С разработената от Hörmann система Planar за пръв път на пазара беше предложена система за обков, която е съосно изпълнена и отговаря на желанието на строителните предприемачи и архитекти за дизайнерски ориентирано оформление.

Архитектите харесват минималистичния дизайн и праволинейната съосност. Но и в сектора на частното жилищно строителство значително нарасна интересът на строителните предприемачи и специалистите по преустройство към вътрешните врати със съосна визия. Обковът намира приложение както в частното жилищно строителство, така също и в сферата на обекти с търговско предназначение и е подходящ за стандартни вътрешни врати и за изискан интериорен дизайн.

Planar може да се използва при почти всички серии за врати на Hörmann.

Тук спадат изчистени съвременни дизайни като Versio, Cava или Signum, както и гладките повърхности от серията Basic Durat. Очарователна е и хармонията между вградената дръжка Planar и вътрешните врати с естествено лаково покритие като елемент на безфалцовата врата.

Системата за обков на Hörmann е с повърхност от благородна стомана и се предлага в различни варианти на изпълнение. Това позволява комбиниране на съосно изпълнената кръгла розетка с голям брой варианти на дръжки от продуктовата гама на Hörmann.


Системата за обков Planar е с повърхност от благородна стомана. Съосно изпълнената кръгла розетка може да се комбинира с голям брой варианти на дръжки от продуктовата гама на Hörmann.

„Съществуват плоски монтажни системи на конкурентни производители, но само някои от тях са действително съосно изпълнени както Planar“.

Това обяснява Кристоф Швинтек (Christoph Schwientek), мениджър продажби и допълва: „Когато въведохме системата на пазара през 2006 година, ние поставихме ново начало. Със съосната система показахме, че сме определящ тенденциите фактор и разработихме продукт, който е успешен и днес.“

Монтажната система Planar позволява много точна съосност. Тъй като обковът е предварително монтиран, на обекта трябва да се монтира само дръжката. Това спестява време и разходи.

Патентованата монтажна система Planar на Hörmann позволява много точна съосност. Тъй като обковът е предварително монтиран, на строителната площадка трябва да се монтира само дръжката, което спестява време и пари.

Партньорите на Hörmann се възползват от високото качество на обработка на повърхността на системата за обков. Това се гарантира от използването на най-съвременни машини, съчетано с високи майсторски умения и много прецизно производство в завода.

Съосната визия е характерна тенденция при вътрешните врати. За тази цел Hörmann разработи системата за обков Planar. Тя е подходяща за дизайнерски ориентираното пространствено оформление в частното жилищно строителство и за сферата на обекти с търговско предназначение. Снимки: Hörmann
Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
врати 21.10.2021

Външните врати Hörmann налагат тенденции в дизайна и функцията

Сега външните врати Hörmann имат нови мотиви и разширена област на приложение. След като през изминалите години Hörmann пусна на […]

Прочети още
28.06.2021

Привличащ погледите елемент от интериора: Врати Hörmann с лофт дизайн в модерен индустриален стил

Вратите Hörmann с лофт дизайн привличат погледите с тяхната елегантна и изискана визия в модерния индустриален стил и подчертават съвременния […]

Прочети още