Виж 1към1

Стъклен ресторант в Драма (Гърция) е отличникът на прогресивната архитектура

Прочети още

Министър Караджов иска нов закон за инфраструктурата до месеци

Караджов

Регионалният министър Гроздан Караджов иска да има нов закон за инфраструктурата до края на лятото на 2022 г. Вече е възложил на специалисти да работят по нормативния документ, за да може да е готов дори в края на юли. Сегашният закон, в сила от средата на 90-те години, не отговаря адекватно на нуждите на страната, смята министърът. Пред Нова ТВ Караджов даде за пример строителството на магистрала, за която били нужни шест години от идеята за изграждането й до началото на строителството, тъй като само екологичната процедура отнемала повече от година и половина.

С новия закон министърът иска да се съкрати подготвителната рамка преди строителството и тя да бъде няколко месеца, а не няколко години. Нужни са и конкретни срокове, в които всеки чиновник трябва да свърши работата си, за да може един проект да се движи възможно най-бързо, подчерта Караджов.

„Състоянието, в което заварваме пътищата, е меко казано отвратително“

Така коментира състоянието на пътната инфраструктура министърът. И заяви, че усилията, които ще министерството ще хвърли през тази година, първо ще са, за да се оправят магистрали, първокласни и скоростни пътища. „След това ще се пренесем и към второкласните”, добави Караджов.

По повод войната в Украйна министърът е на мнение, че трябва да се помогне на страната.

„Ние трябва да помогнем по всеки един начин, по който Украйна поиска от нас. Те са нападнати, а не нападащи. Нападателят е десет пъти по-силен, а Украйна брани своята демокрация. Военната помощ не е най-важната в случая. Приемането на бежанците е изключително голяма подкрепа“, коментира Караджов. Посочи обаче, че крайното решение трябва да бъде взето от Народното събрание. И подчерта в ефира на телевизията, че това е неговата позиция, а не на ПП „Има такъв народ“.

На актуалния въпрос по повод избора на нов управител на Българската народна банка, министър Караджов изрази спокойствие за бъдещето й.

По думите му и двамата кандидати – Андрей Гюров („Продължаваме промяната“) и Любомир Каримански („Има такъв народ“), са достойни и ще получат гласове от „депутати с различни цветове“.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
училище 04.04.2022

Сезираха Окръжна прокуратура-Варна за некачествен ремонт на училище

След ремонт за 2,6 милиона лева, осигурени чрез европейско финансиране, училище във Варна се оказа в аварийна ситуация. Варненската окръжна […]

Прочети още
графен 12.10.2021

Първият в света път, изграден с графен – панацеята за дупките по пътищата

С добавянето на графен – материала, който има здравината на диамант, 10 пъти по-висока якост на натиск и висока гъвкавост, […]

Прочети още