Виж 1към1

Hörmann увеличава капацитета си в областта на системите за контрол на достъпа

Прочети още

Министър Шишков: Проверките в строителството не са ПР акция

Иван Шишков

Участъкът oт автомагистрала „Тракия“ между Стара Загора и Ямбол – около 30 км, се нуждае от основен ремонт. Взетите проби от настилката там показват, че част от асфалта липсва. Това съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в предаването „Защо, г-н министър?“ по bTV. „От Нова Загора до Ямбол има голяма загуба на материал. Колкото повече материал е спестен, толкова по-бързо се амортизира магистралата“, уточни той.

До 10 дни ще има резултати от лабораторните изследвания за качеството на материала, каза още министърът. Той допълни, че има съмнения и за качеството на вложения материал.

Арх. Шишков отбеляза още, че проверката на участъка е направена съвместно с МВР и не е ПР акция, а е извършена, за да се установи какъв ремонт трябва да се направи. „Нещата вървят към основен ремонт. Вероятно другата година ще стигнем до ремонт и на следващия участък“, коментира той.

Според него отговорни за нарушенията са надзорът, инвеститорският контрол и строителите. 

Строителният министър посочи още, че ремонтите на пътища са възлагани от редовния кабинет. „Двата служебни кабинета са възлагали само зимното почистване, текущи действия по ремонти на пътища не сме обявявали“, напомни той. И бе категоричен, че поддръжката на пътищата следващата година ще бъде гарантирана. 

Харесайте страницата ни във Facebook – най-важното предстои!
13.10.2022

Проектът за строителството на Детска болница в Бургас – с още една крачка напред

Бъдещата Специализирана болница ще обслужва не само Бургас, а цяла югоизточна България. През септември т.г. Община Бургас обяви обществената поръчка […]

Прочети още

Министър Шишков: Липсват 40 милиона лева от строителството на АМ „Тракия“

Качеството на вложените материали също е под въпрос, твърди министърът Между 12,5% и 17,5% и 40 млн. лв. липсват от […]

Прочети още