Мобилен микро-офис ни кани в бъдещето


Базираното в Лос Анджелис студио за дизайн Knowhow представи Lighthouse – микро-офис на колела, готов да революционизира света в ниско въздействащия градски дизайн. Името се отнася до малката площ на структурата от 14 квадратни метра. Уникалният асиметричен обем на студиото е съчетан интересно със строителни материали за лодки  и чрез техники за предварително производство.

Дизайнът е плод на въображението на архитектите Каган Тейлър и Джъстин Райс, които изграждат микроструктурата точно в собствения си заден двор. Построен като мебел, а не като сграда, вдъхновението за Lighthouse  идва от идеята да се създаде нова архитектурна форма, която да осигури по-добро и практично решение за офис дизайн с минимално въздействие върху средата.

За да се осигури мобилостта на структурата, тя е изградена върху колела. В резултат на това, офисът може лесно да бъде преместен, за да бъде използван като индивидуален офис или в комбинация с други структури и да се създаде пространство от подвижни офиси. Неговият малък размер е идеален, за да се впише в градски зони, където не е възможно ново строителство.

Вместо обикновен куб или правоъгълна форма, Lighthouse разполага с футуристичен, геометричен обем боядисан в бяло. Фасадата е изработена от различни SIP (Структурни изолирани панели), които са свързани заедно. Стъклената входна врата, както и структурата като цяло, няма прав ъгъл. Естетиката вътре е доста минималистична с дълги тънки бюра, прикрепени към дължината на стените и рафтове отзад. Хоризонтален прозорец наводняват интериора с естествена светлина.

Източник: Inhabitat.com