Модна линия легла за котки


На всеки стопанин на котка му е ясно, че е създаден да обгрижва Господаря на дома.

Но дори Господарят трябва да има място за уединение и покой. Което, разбира се, може и изобщо да не използва, защото е къде по-удобно да мъркаш върху гардероба или в пантофите на роба-човек.

 

5

 

Фирмата за котешки мебели Meyou представи първата си колекция с дизайнерски котешки легла – The Ball (Топката), The Cube (Кубчето) и The Bed (Леглото). Компанията използва само естествени материали и се стреми да създаде връзка между комфорта на котките и любовта към дизайна.

 

8

 

The Ball e пашкул, изработен от памук с кръгъл отвор за влизане и излизане на Нейно Величество. Той е поставен върху дървени карчета, за по-голяма стабилност.

 

4

 

The Cube също е памучен пашкул, но е в метален куб.

 

10

 

The Bed предлага на котките възможност да държат всичко под око от убежището си от плъстена вълна, поставено върху масичка от масивна дървесина.

 

9

 

Всеки от елементите се произвежда във Франция. Фирмата си партнира с организация, посветена на възстановяването на хората с увреждания чрез работа.

 

3

 

Основателката на Meyou – Aude Sanchez, получил идеята от най-неочаквано място – телевизионно предаване, осъждащо диктаторите. „Дизайнерите създали мебели за точене нанокти с изображенията на Путин или Ким Чен Ун. Успели да се подиграят на политическите режими и да създадат успешни стоки.“ – казва тя. „Този документален филм обърна внимание на факта, че коткешките аксесоари никога не са разглеждани на ниво проектиране и не съществува функционална и елегантна линия за котешки продукти.“ – добавя Aude Sanchez.

 

2

 

Sanchez избира името на бранда така, че да отговаря на съжителството човек-котка и на Mayu, което значи „пашкул“ на японски. Тя работи заедно с индустриалния дизайнер Guillame Gadenne и прекарва цяла година в разработване на дебютната  линия от продукти.

 

1

 

Архитектурни интерпретации на легла за животни са създадени от група архитекти от Лос Анджелис като част от „Архитекти за набиране на средства за животни“, провело се за една нощ през 2014 г.