Виж 1към1

1към1 излиза в лятна ваканция :)

Прочети още

МОН получи още 50 млн. лева за спешни ремонти на детски градини и училища

ремонта

Министерският съвет одобри допълнително финансиране за строителство и ремонт в размер на 50 милиона лева на общо 175 институции в училищната мрежа и образователната система. 151 от тях са училища, а 24 – детски градини. Това съобщи министърът на образованието в оставка Николай Денков.

С предимство се предоставят средства за спешни ремонти.

Сред тях са най-вече такива за поправка на покриви, за енергийна ефективност, подмяна на дограма и други спешни ремонти, които могат да се извършат през настоящото лято.

По този начин допълваме другите програми, като тригодишната Програма за строителство на нови детски градини и училища. Допълваме тази липса на средства за спешни ремонти, която всяка година се усеща през лятото, каза Денков. Решението на МС идва в подходящия момент, за да бъдат завършени ремонтите за новата учебна година, добави министърът в оставка.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
07.06.2022

Мадагаскар си има първото 3D отпечатано училище

Aмериканската компания Thinking Huts, чиято мисия е да строи училища на достъпни цени в по-слабо развитите страни, завърши първото си […]

Прочети още
22.03.2022

Музейко става първото в България иновативно училище от ново поколение

Фандъкова: Създаваме първото в България иновативно училище от ново поколение Първото в България иновативно училище от ново поколение с фокус […]

Прочети още