Монахиня: “ Кейти Пери има кръв по ръцете си“


Преди няколко години известната американска певица Кейти Пери прави скандална покупка – манастир, в който живеят възрастни монахини. В момента, последната жива монахиня от манастира не се отказва от битката да спаси дома си.

Сестра Рита Каланан, на 81 г., заяви пред Ню Йорк Пост, че певицата „има кръв по ръцете си“ след продължителна правна битка за бившия дом на сестрите в Лос Анджелис.

Домът се върна на пазара за имоти след години на правни проблеми и повече от година след като 89-годишната сестра Катрин Роуз Холцман почина през март 2018 г. Тя бе в центъра на скандала и се бореше ожесточено с адвокатите на Пери.

Холцман дори помоли KTTV да излъчат призив към певицата да се откаже от продажбата. Преди да умре, тя заяви: „Кейти Пери, моля, спрете.“ „Не прави нищо добро, освен да нарани много хора“, заявява Холцман, когато влиза в съда с Каланан.

Монахините започнаха да имат вражда с Пери, след като се сблъскаха с проблемите за собствеността и личното им неодобрение към певицата.

Пери дори беше предприела кампания да ухажва монахините, за да приемат продажбата на имота като им запява „O Happy Day“  и им показва, че има татуировка на Исус на китката си.

Всичко това очевидно не е свършило работата, тъй като Холцман пише на един архиепископски чиновник, че ако се продадат на Пери, монахините ще „са принудени да нарушават каноничните ни обещания към Католическата църква“.

Монахинята заяви в интервю за Билборд: „Кейти Пери представлява всичко, в което не вярваме“ и „би било грях да й се продадеш.“

През 2015 г. Пери закупува манастира за 14,5 милиона долара в кеш от архиепископията в Лос Анджелис. Монахините твърдят, че това е неправомерна продажба, защото през 1972 г. са закупили имота със собствени пари.

Източник: insider.com