Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

Монтират над 50 нови осветителни стълба в Бургас

осветителни

Над 50 нови осветителни стълба по протежение на велоалеята до кв. Сарафово монтира общината в Бургас. Те са по-издръжливи на вятър, вода, сол и корозия, с по-голяма яркост и по-висока енергийна ефективност.

Работните дейности вече са в ход като предстои да бъдат добавени самите осветителни тела. Издигат новите стълбове в участъка от Капаните до Солниците, където в съседство е една от най-харесваните за практикуване на кайтсърф плажни ивици не само у нас, а и в Източна Европа.

След като в началото на тази година бяха монтирани нови лампи от Моста до Капаните, а миналата – от бункера до рибарското пристанище, с ново и подобрено осветление е напът да се сдобие целият крайбрежен участък на Бургас от Моста до кв. Сарафово, дълъг близо десет километра.

7 улици в града също се сдобиха с ново осветление по проекта за модернизация на уличното осветление в Бургас – „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“. Това са бул. „Тракия“, бул. „Стефан Стамболов“ – от „Никола Петков“ до „Демокрация“, бул. „Янко Комитов“, ул. „Проф. Яким Якимов“, ул. „Лазар Маджаров“, бул. „Демокрация“ и бул. „Христо Ботев“.

Предстои ново улично осветление да се изпълни и по бул. „Тодор Александров“ и бул. „Сан Стефано“ – от бул. „Демокрация“ до бул. „Стефан Стамболов.  

С пълната реализация на проекта, който предвижда подмяната на общо 2623 осветителни тела, реновиране на табла за управление и стълбове по главните пътни артерии от местната администрация са изчислили, че градът ще плаща годишно с 200 000 лева по-малко за електричество. Едновременно с това ще се повлияе благотворно върху качеството на въздуха.

яхтени зони 26.04.2021

Варна и Бургас – с нови яхтени зони срещу 11 милиона лева

Две нови яхтени зони във Варна и Бургас ще бъдат изградени срещу 11 100 000 лева без ДДС. Към цената […]

Прочети още
бургаската катедрала 22.04.2021

Спасяват Бургаската катедрала – паметник на културата

Спасяват Бургаската катедрала „Св. св. Кирил и Методий“ от разрухата на времето. Храмът, който е паметник на културата от национално […]

Прочети още