Московски спря съкращенията в „Товарни превози“


 
Министърът на транспорта Ивайло Московски е разпоредил да бъдат спрени съкращенията в БДЖ "Товарни превози". От там трябваше да бъдат уволнени 400 души, стана ясно преди дни. Споразумението е постигнато след среща на синдикатите с министъра.
 
По думите на Московски в крайна сметка се оказва, че става въпрос за освобождаване на хората, които са си залегнали в споразумението, което е било постигнато, и те още не са освободени. Така че допълнителни бройки и допълнителни съкращения извън това, което вече е договорено и е споразумяно, няма да има.
 
Относно евентуалното освобождаване на служители от "Пътнически превози", транспортният министър съобщи, че и там би трябвало да няма, "но допълнително ще седнат да си видят къде е необходимо да има оптимизация".
 
Министърът каза още, че при тези положения основания за протести няма.
 
От своя страна председателят на синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев допълни: „Има едно успокоение в хората от „Товарни превози". На практика остава в „Пътнически превози". Там ще се помъчим по всякакъв начин да водим дали наистина има нужда от тези съкращения или няма, но ще трябва да бъдат направени допълнително разчети и на база разчети да говорим. След това имаме ангажимент да изготвим допълнително информация и ние сме готови да седнем да преговаряме.

 

Вашият коментар