Виж 1към1

Стъклен ресторант в Драма (Гърция) е отличникът на прогресивната архитектура

Прочети още

МРРБ: Промените в ЗУТ ще улеснят гражданите, инвеститорите и общините

ЗУТ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова запозна омбудсмана на Република България Диана Ковачева с подготвяни от ведомството промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ). В срещата участваха също заместник-министър Иван Шишков и членове на екипа на омбудсмана.

Готвените от МРРБ изменения в ЗУТ са във връзка с прилагането на регулацията за имоти при изпълнението на инвестиционни проекти в градска среда.

„Целта ни е регулиране на процеса и облекчаване на гражданите, инвеститорите и общините“, подчерта министър Комитова.

Г-жа Ковачева отбеляза, че по-рано тази година е сезирала Конституционния съд във връзка с действащите в момента разпоредби.

Министър Комитова и Диана Ковачева обсъдиха и промяната на Наредбата за техническите паспорти на строежите, направена от МРРБ. В резултат от нея такива ще се съставят само при ремонт или реконструкция на съществуващи частни сгради, а не задължително за всички.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
строителството 01.07.2021

КАБ внесе в МРРБ предложения за промени в ЗУТ

От Камарата на архитектите в България (КАБ) поискаха МРРБ да преразгледа последните промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ) […]

Прочети още
разрешение за строеж 25.10.2021

Подготвят нормативни промени за облекчаване на процедурата по издаване на разрешение за строеж

Координационният съвет на браншовите организации в строително-инвестиционния сектор, в сътрудничество със столичното направление „Архитектура и градоустройство“, започва работа за облекчаване […]

Прочети още