Виж 1към1

1към1 излиза в лятна ваканция :)

Прочети още

Музейко става първото в България иновативно училище от ново поколение

Фандъкова: Създаваме първото в България иновативно училище от ново поколение

Първото в България иновативно училище от ново поколение с фокус върху природните науки, дигиталните технологии, инженерното мислене и математика (STEM) ще бъде създадено в сградата на детски център „Музейко“ в столицата. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Сградите и нужните инвестиции за начинанието Столична община ще осигури чрез подкрепата на партньорите в проекта. Това са фондация „Америка за България“ и Химико-технологичният и металургичен университет (ХТМУ).

Фондация „Америка за България“ предоставя на СО детския център „Музейко“, а ХТМУ – допълнителна сграда, за да се осигури към училището и център за обучение на учители. А след приключване на учебните часове и в почивните дни „Музейко“ ще продължава да функционира като интерактивен детски научен център.

От своя страна общината ще предостави два спортни имота на Министерство на образованието. Те ще се ползват от ХТМУ за тяхната спортна база, уточнява Фандъкова. И допълва, че с доклад, изготвен от нея, споразумението между трите институции ще бъде обсъдено и гласувано от СОС.

музейко

„С решението да развием работата на „Музейко“ с иновативно училище си поставяме за цел да мотивираме повече деца да изучават природо-математически науки и технологии в модерна образователна среда“. Това обяви още Йорданка Фандъкова и благодари за екипната работа на Нанси Шилър, президент на фондация „Америка за България“; на проф. д-р инж. Сеня Терзиева-Желязкова, ректор на ХТМУ и на министъра на образованието проф. Денков, който участва в конструирането на проекта.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
22.02.2022

Пълна промяна: Старото училище в с. Розово става Детска академия за таланти

Община Казанлък спечели финансиране за работа по трети етап в преобразяването на старото училище в село Розово като Национална детска […]

Прочети още
училище 03.01.2022

Училище в бъдеще време

Училище от бъдеще време. Така можем да определим новото основно училище, което е пример, че симбиозата между съществуващите сгради и […]

Прочети още