Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

МЗ реновира Центъра за психично здраве в София с 3 млн. лв. и сграда

МЗ

МЗ ще осигури допълнителна сграда и близо 3 млн. лева за ремонт на Центъра за психично здраве – София.

Първата стъпка, която ведомството предприема е апортиране на сграда-държавна собственост в капитала на „Център за психично здраве – София“, в близост до столичния бул. „Сливница“. След финализиране на процедурата, болницата ще стане собственик на имота. Последваща стъпка е министерството да отпусне и средства за проектиране, ремонт и реконструкция на сградата.

По първоначална оценка на здравните експерти стойността на инвестиционния проект ще е близо 3 млн. лева.

Целта на инвестицията е да бъдат осигурени всички най-нови стандарти в лечението на пациентите в психиатричната болница, информират от пресцентъра на министерството.

Амбициите на здравното ни ведомство са да се гарантира ускорено проектиране; обявяване на обществена поръчка и сключване на договор с изпълнител от страна на лечебното заведение. А прогнозите – по-голямата част от дейностите по обновление да приключат до края на 2021 г.

снимка: pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
детска болница 07.06.2021

Ще има ли рестарт на проекта за Национална детска болница?

С нова петиция гражданската инициатива „ЗА истинска детска болница“ настоява проектът за изграждане на Национална детска болница да бъде рестартиран […]

Прочети още
болница 12.04.2021

Бургаска болница иска да строи нов корпус

Бургаската болница в комплекс „Меден рудник“ входира предложение за строителство на нов корпус и разширяване на дейността си. Инвестиционното й […]

Прочети още