На 5 юни започват ремонтите на „Топлофикация“ – София


От 5 юни започват ремонтите по топлопреносната мрежа на столицата, съобщиха от „Топлофикация“ – София. Очаква се те да приключат до края на септември. От 20-и до 29-и август ще бъде спряна изцяло работата на ТЕЦ „София“.

Директорът на Дирекция „Инвестиционна и ремонтна дейност в „Топлофикация“ – София инж. Николай Колев каза колко се очаква да продължат ремонтите:

„Колкото и да се стремим да бъдат къси сроковете за ремонтната програма, тези съоръжения си искат време, което за съжаление щем не щем трябва да осигуряваме за ремонт. По принцип колкото повече остарява съоръжението, толкова повече е необходимостта от по-продължителен ремонт“.

Планирана е подмяна на 20 км. Топлопроводи. За целта са осигурени близо 9 млн. лв., каза още инж. Колев. Очакванията са най-дългият ремонт да бъде в „Младост 3“.

Ръководителят на Дирекция „Експлоатация“ инж. Боян Паунов обяви предложението за повишение на цената на парното за новия регулаторен период от 1 юли до 30 юни 2019 г.:

„Под 4% е предложението за увеличение на цената на топлинната енергия. Сегашното увеличение на цената на газа, което не е ясно окончателно какъв ще бъде размерът, то ще даде отражение вече на предварително зададен модел в КЕВР и единствено регулаторът може да каже каква ще бъде цената“.

Агенция КРОСС