Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

На 600 м от земята – приключенски парк на върха на ТВ кула в Китай

кула

Да се изкачиш на най-високата телевизионна кула в града – това предлагат за търсещите силни усещания в китайския град Гуанджоу. Приключенският парк „Landmark Alpha“ на върха на кулата Кантон предлага екстремна разходка по въжен тунел на четири етажа или спускане от самия връх на кулата с височина от 58 етажа, разкривайки рядка панорамна гледка към градския пейзаж по река Перла през стоманената конструкция на кулата.

Туристите могат да се катерят по футуристичната усукваща се метална конструкция, придружени от треньор и да предизвикват сами себе си на стотици метри от земята. „Landmark Alpha“ предлага на почитателите на екстремните спортове три различни игрища на височини, вариращи от 198 метра до 298 метра.

За тези, които искат да бъдат част от преживяването, но им липсва доза смелост, е предвиден въртящ се ресторант. Изграден на специална платформа, той се завърта на всеки 100 минути, за да могат гостите да се насладят на уникалната гледка над града от всичките й страни.

снимки: AFP

За построяването на атракциона на 600-метровата кула са били нужни около 20 милиона лева и малко повече от година.

Авантюристите в Гуанджоу харчат между 150 и 200 лв. за посещение на човек. В почивните дни съоръжението се посещава от около 300 туристи на ден. Не всички обаче имат смелостта да изпитат собствените си сили и умения.

Телевизионната кула Кантон в Китай е втората по височина в страната и четвъртата свободностояща кула в света. Атракционът е включен и в рекордите на Гинес под името „Най-висока тръпка“.

ТВ кулата Кантон е супер популярна туристическа атракция и заради уникалното светлинно шоу, което може да се наблюдава вечер.
тунел 30.03.2021

Китай отваря най-дългия си подводен тунел

Най-дългият подводен тунел в Китай ще бъде отворен за движение преди края на годината, информират от China Communications construction company […]

Прочети още
11.08.2020

Изоставеното селище в Китай, погълнато от природата

Шенгси е архипелаг, състоящ се от почти 400 острова в устието на реката Яндзъ в Китай. Именно там се крие едно изоставено […]

Прочети още