Виж 1към1

„Дървото на здравето“ – една история за добротворство от Бургас

Прочети още

На среща в МРРБ обсъдиха проекта за Национална детска болница

детска болница

Днес в МРРБ се проведе работна среща по проекта за изграждане на Национална детска болница. Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова се срещна с представители на страните, участващи в изпълнението на проекта за изграждане на Национална детска болница.

В хода на разговора бяха разгледани извършените дейности по реализация на проекта до момента и нормативните проблеми, пред които са изправени заинтересованите страни.

Поставени бяха важни въпроси, по които е необходимо предприемането на действия за оптималното и ефективно им разрешаване, за да бъде изградена максимално бързо болницата.

В срещата участваха и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, съветниците на министъра арх. Иван Шишков, Ангел Ангелов, Цветана Герджикова; както и Иван Димитров – председател на Федерация „Български пациентски форум“; председателят и зам.-председателят на НС на „Главболгарстрой“ Камен Пешов и Калин Пешов; Николай Дончев – представляващ ДЗЗД „Детско здраве“; Иван Алексиев – изпълнителен директор на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД; г-жа Цветкова – представител на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД.

Решението:

От направения анализ на конкретните инвестиционни намерения се прие инвеститорът – Министерство на здравеопазването да внесе ново мотивирано предложение за изменение на подробния устройствен план. Такова, което да съответства както на конкретните инвестиционни намерения, така и на параметрите на застрояване, предвидени в Закона за устройство и застрояване на Столична община.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
18.10.2019

КАБ: Сградата на бъдещата национална детска болница е невъзможна, незаконна и опасна

Публикуваме писмото на архитектите от КАБ така, както го получихме в редакцията: Камарата на архитектите в България внесе жалба във […]

Прочети още
детска болница 07.06.2021

Ще има ли рестарт на проекта за Национална детска болница?

С нова петиция гражданската инициатива „ЗА истинска детска болница“ настоява проектът за изграждане на Национална детска болница да бъде рестартиран […]

Прочети още