Виж 1към1

Експерти обсъдиха важните за Пловдив инфраструктурни проекти

Прочети още

Над 130 проверки и 49 акта на строежи в София за януари

137 проверки на строителни обекти са направили от Столичен инспекторат от началото на януари до момента. Направени са 49 акта за административни нарушения на техническите на строежите. Най-голям дял от нарушители са установени в районите „Панчарево”, „Лозенец” и „Изгрев”.

Най-честите нарушения по строежите са: липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта, липса на плътна строителна ограда или частично изградена такава, разполагане на строителни материали на общински площи без разрешение, заемане на тротоари и други общински площи с техника или материали без разрешение, замърсяване на пространството около обекта и други.  

Екипи на Столичен инспекторат и на Общински строителен контрол – „Панчарево” правят от 7-и януари съвместни проверки на строителни обекти в района. Проверяващите са констатирали редица нарушения в обекти, намиращи се в селата Бистрица, Лозен и Панчарево, за което има съставени 7 акта. Проверките продължават в селата Кокаляне и Пасарел.

Целта на проверките е да се ограничи замърсяването на площите за обществено ползване, както и замърсяването с фини прахови частици на въздуха.

снимка: Столичен инспекторат

Вижте още:

„Визуални коридори” за защита на гледките на София към планините

Планират обособяване на квартал „Младост 5“ в София