Над 400 000 абоната в София със сигнали за проблеми с изравнителните сметки за парно


И тази година имаше сигнали за проблеми с изравнителните сметки за парно на столичани. Жалбите са около 2 000 на над 400 000 абоната.

„С изравнителните сметки вече сме на финала. Някои от топлинните счетоводители заради пандемията не успяха да отчетат навреме уредите и това доведе до забавяне на изравнителните сметки. От друга страна, една значителна част от потребителите не осигуриха достъп до дома си за отчет, може би заради притеснение. Сега се налага 24% от изравнителните сметки да бъдат преизчислени, защото тези хора в рамките на законовия срок са подали сигнал до своя топлинен счетоводител и са поискали повторен отчет на уредите”, обясни в „Денят започва” Елизабет Павлова – пресаташе на „Топлофикация София”.

Тя подчерта, че дори до един апартамент в сградата да не е осигурен достъп при отчитането, се налага преизчисляване на всички изравнителни сметки в сградата.

Срокът за подаване на жалби е бил удължен до 30 септември, като до края на периода са били подадени около 340 сигнала.

„Общо по-малко от 1% са жалбите на нашите потребители по отношение на изравнителните сметки. Надяваме се до няколко дни топлинните счетоводители да ни предоставят окончателните изравнителни сметки и да кажем, че със сметките за месец септември ще приключим изравнителния период”, обобщи пресаташето на „Топлофикация София”.

Вижте още:

Със 17% са скочили жалбите на потребителите до омбудсмана през 2019 г.

Масовият туризъм на Седемте рилски езера е пагубен природата