Най-добрите държави за работа за жени


Преместването в нова страна, за да започнете нова работа, е стресиращо и понякога дори плашещо. Но това е и фантастичен начин да научите повече за нови култури, да разширите хоризонтите си и да развиете нови умения. И да получавате повече пари.
Нови изследвания показват, че жените са по-малко склонни да търсят по-добра кариера в чужбина, отколкото мъжете (25% в сравнение с 38%). Всъщност, 28% от жените посочват работата или образованието на партньора си, или тяхната връзка, като основна мотивация за преместване в нова страна, според последното проучване на Expat Insider, проведено от InterNations, най-голямата емигрантска общност в света.
Накратко, повече жени се местят в чужбина, за да подкрепят кариерата на партньора си, отколкото собствената си кариера. Мъжете, от друга страна, назовават работата си като основна причина за преместване на ново място, и само 13% се местят заради любов, кариера или образование на партньорката си.
В опит да насърчат повече жени да поставят своя напредък на първо място, InterNations проучват мнението на 8 855 жени в световен мащаб, за да разберат в кои държави жените са най-щастливи в кариерата си. Балансът между професионалния и личния живот, сигурността на работните места и перспективите за кариера са сред критериите.
Класацията включва страни от цял свят. Вижте кои държави са посочили дамите като най-добри за работа на чужденки
10. Австралия
9. Малта
8. Нидерландия
7. Нова Зеландия
6. Люксембург
5. Дания
4. Норвегия
3. Тайван
2. Бахрейн
1. Чехия
източник: novini.london