Виж 1към1

Най-високите небостъргачи в света през 2021 г.

Прочети още

Най-добрите мобилни приложения за архитекти през 2018 г.

Архитектите прекарват все повече време на своите мобилни устройства . Поради тази причина  биват създавани и много мобилни архитектурни приложения, които са създадени да помагат на архитектите където и да са те. В нашия забързан свят  вече става все по-наложително да използваме приложения, които да ни правят продуктивни и ефективни.

Иизползването на тези приложения може действително да ни помогне да работим „умно“, вместо да работим усилено. Предлагаме ви да разгледате най-успешните мобилни приложения за 2018 г.

iRhino 3D (iOS)

Омръзна ли ви да носите тежкия си лаптоп навсякъде с вас? Приложението iRhino 3D ви позволява да придвижвате и да работите без усилия. Интерфейсът е много лесен за използване. Най-добрата част е, че можете да заредите модели Rhino от други устройства. Те включват сайтове като Google Drive, Dropbox, имейл клиенти или от iTunes.

Можете да го свалите от: https://www.rhino3d.com/ios

MagicPlan (iOS/Android)

Това е едно от най-практичните приложения за архитектура. Работи като истинска магия, когато искате да измервате стая, но нямате ролетка или метър. Това приложение използва камерата ви за измерване на помещения, за създаване на планове на етажи и за предлагане на различни употреби. После можете лесно да извлечете и прехвърлите даннитее, след което да правите всякакви редакции. И най-добрата част? Абсолютно безплатно е!

Изтеглете приложението от: Google Play или iTunes

Construction Master Pro (iOS/Android/Windows)

Нека бъдем честни и да си признаем – не всички архитекти са добри в математическите изчисления. Това е едно от архитектурните приложения, които ви помагат при изчисления като пространства и обеми. Да не говорим, че ви спестява носенето на допълнителен калкулатор. Решете тези трудни изчисления и намалете грешките на място или в офиса. Приложението предлага много възможности като изчисляването на стълби, за да разбера колко гипсокартон да използвате.

Изтеглете го от: Construction Master Pro App

Morpholio Trace (iOS)

Знаете този момент, в който имате отчайваща нужда от оризова хартия? Сега можете да направите всяка редакция, която искате и навсякъде. Както бихте направили в действителната с оризова хартия, можете да скицирате директно върху изображенията. Въпреки това, за разлика от обикновената хартия, вашите идеи ще бъдат на безопасно място и непокътнати, подредени една след друга. Безплатното приложение също така е идеално за споделяне на идеи с вашия екип.

Изтеглете го от: iTunes

Harvest (iOS/Android)

Никой не може да отрече, че управлението на времето е огромно предизвикателство за повечето архитекти. Въпреки че това приложение не е свързано с проектирането, то е най-доброто, когато става дума за проследяване на времето. Освен това помага при таксуването и съставянето на бюджет с възможност за синхронизиране на файловете с други приложения.

https://www.youtube.com/watch?v=UfVOBNfTNVM

 

Изтеглете от: Harvest

Leafsnap (iOS)

Това просто приложение е за ландшафт архитектура. То разпознава растениета  като сканира листата им! То е бързо и удобно. Можете бързо да го използвате, когато забележите непознато растение, за което сте любопитни да научите повече. За щастие не се споменава само името на вида. Leafsnap не само дава информация за детайлите, плодовете и цветята, но и за обвивката на растенията. Следователно вие ще знаете всичко, което искате за всяко растение, което случайно срещате.

Изтеглете от:  iTunes

Sun Seeker (iOS/Android)

Анализът на терен никога не е бил толкова интересен! Приложението Sun Seeker разполага с виртуален компас, който помага на архитектите да идентифицират позицията, ъгъла и пътя на слънцето през деня. Sun Seeker използва интерактивен 3D изглед. Това ви дава възможност веднага да определите количеството слънчева светлина, която сградата ще получава.

Изтеглете от: Google Play и iTunes

AutoCAD 360 and Autodesk FormIt 360 (iOS/Android)

Архитектите понякога са твърде привързани към техните скици, че понякога просто не могат да се разделят с тях и ги носят навсякъде. Това Autodesk приложение е животоспасяващо. То ви позволява да влизате във вашите AutoCAD и Revit файлове, където и да сте.

Можете да маркирате файлов, докато сте с клиент и да споделяте с екипа. След това лесно можете да актуализирате нещата, когато сте отново на работа. Това определено е една от основните приложения за рахитекти, с което трябва да се сдобиете.

Изтеглете от: Autodesk

Planimeter (iOS/Android)

Planimeter е приложение за картографиране, което спестява време и енергия. Можете да го използвате навсякъде за измерване на площ, разстояние, периметър и ъгли. Освен това има функция за проследяване GPS, който е полезен на място за измерване на координатите. Приложението обслужва много потребители като ландшафтни дизайнери, проектанти и строителни инженери.

Можете да го намерите на: Planimeter 

Penultimate (iOS)

Въпреки че това приложение за архитектура изглежда като пълна лудост, то вероятно ще се окаже най-използването от всичко. По принцип можете да го използвате вместо вашия лаптоп и скицник. Това е чудесен начин да организирате вашите идеи. Подобно на други приложения, то може да се синхронизира с други приложения. Можете например да го синхронизирате с профил в Evernote, който ви позволява да преглеждате и споделяте файловете по всяко време и навсякъде.

Изтеглете от:  iTunes

Източник: www.arch2o.com