Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

Най-голямата дървена сграда в света ще е в Холандия

Холандия е известна със своите равнини, но в град Велдховен се издига масивна зелена планина. Проектът „Холандски планини“ ще представлява най-голямата дървена сграда в света, комбинираща естествени материали с високотехнологичен дизайн, за да създаде най-съвременно устойчиво развитие.

Амбициозният проект ще включва няколко офиса и работни помещения, както и различни конферентни центрове. Той също така ще разполага с хотел. Основната сграда ще бъде изградена от масивна дървесина и след като бъде завършена, ще бъде най-голямата дървена сграда в света.

В главния план на Холандските планини се предвижда напълно самостоятелен комплекс със затворени цикли за енергия, вода, отпадъци и материали. Архитектите избират дървото като основен строителен материал, за да създадат система, която намалява емисиите на CO2. Освен това планират да интегрират фасадата на сградата с интелигентна технология, която намалява използването на енергия.

Комплексът ще използва не само устойчиви строителни материали, но и изобилие от зелени площи, за да създаде жива, здравословна атмосфера. От зелени покриви и голям парк до изкуствено езеро, комплексът ще бъде практически покрит с растителност.

Източник: Inhabitat.com