Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

Най-горещите тенденции за дома през 2018

Pinterest наскоро публикува доклад за първите 100 тенденции въз основа на дейността в платформата. Категорията за дома и интериорен дизайн се разрасна. Понастоящем в Pinterest има над 14 милиарда интериорни идеи  и категорията продължава да расте със 75% увеличение в сравнение с миналата година. Защо да разбирате какви са тенденциите за 2018 от една единственакомпания, когато можете да получите цял куп информация от огромен колектив хора? Ето най-горещите за 2018 тенденции за дома, според Pinterest*.

Вдъхновяващи спа бани

Tropical Contemporary Bathroom Hotel Mauritius TSK ACC Resort Stone Bath Modern Paradise Island Suite Luxury Spa Zen Room Retreat Wood Tub Full HD 1080p Background

Голям хит са баните, вдъхновените от екзотични спа комплекси . Според Pinterest търсенето за „spa baths“ („спа бани“) се е качило с 269%. Изглежда  дзен, релаксиращата домашна среда, вдъхновена от любимата ви ваканция, ще бъде една от най-големите домашни тенденции през 2018 година.

Още от нас:

На баня при известните

От стара баня във винтидж баня

Картините

Членовете на Pinterest изглежда са обсебени от изкуството окачено по стените, особено колажите. Голяма част от репостовете на платформата съдържат именно големи картини окачени на стената.. Pinterest потвърждава, че търсенето на думите „голяма стена изкуство“ се е покачило с 637%.

Още от нас:

Как да подредим картините на стената

10 идеи за неща, които можем да сложим в рамка

15 идеи за декорация на бели стени

Смесените метали

Цветовете металик вече са достатъчно популярно, особено когато са смесени няколко цвята. И все пак търсенето на подобни тематики и идеи се е покачило с близо 400% в Pinterest.

Още от нас:

Златни детайли – нова мода за банята

Мозайките

Мозайката сякаш винаги е била на мода, но сега се завръща под нова дума на Запад – „terrazzo“. Търсенията за думата „terrazzo“ са нараснали с 316%. Подове с мозайка са добре възприети и доста популярни по входове и къщи, но през 2018 г. ще ги видите като повърхности на стени, плотове и др.

Още от нас:

Бетонен под у дома. Защо не?

Домашна мозайка от буркани

Винтидж стил

Не се нуждаем от Pinterest, за да кажем, че фермерският дизайн или наричан още винтидж, вероятно ще бъде най-горещият дизайн за 2018 година. Ключови думи, свързани с този дизайн, като цвят „градински чай“, имат покачване с до 170%.

Още от нас:

Идеи за винтидж декорации

Идеи за винтидж кухни

Ретро чар за новата кухня

Тавани като акцент

Таваните са трудно забележими места у дома, но нова тенденция ги превърна в гвоздея на декорацията. Търсенията за акцентиращи тавани са се покачили с 310%.

Още от нас:

Тавани за вдъхновяване

60 предложения за впечатляващ таван

*Pinterest е социален сайт за споделяне на снимки от типа табло за обяви (на английски: Pinboard). Услугата позволява на потребителите да споделят и управляват тематични изображения. Мисията на сайта е да свърже всички хора по света чрез интересни идеи.