Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Най красивите великденски яйца – 7 нови и различни идеи

великденски яйца

Великден наближава! Ако трябва да сме честни, очакваме го с нетърпение и надежда! Нетърпеливи сме и да ви споделим личния си списък с оригинални и различни идеи, от които самите ние ще се възползваме за боядисването и декорацията на най-красивите великденски яйца. Заповядайте! 😉

Красиви декорации за великденски яйца с копчета.

За тази идея ви трябват различни по големина цветни копчета. Дали ще купите специално за целта или пък ще изберете такива от резервните копчета в шивашкия си комплект, сами решавате.
След като боядисате в предпочитания цвят яйцата, изчакайте ги да изсъхнат добре, след което се заемете със същинската работа, за да ги превърнете в яйчени бижута. Залепете копчетата с универсално лепило. Можете да покриете както целите, яйца, така и да декорирате само определени части.

Кристални великденски яйца

Добавете допълнителен блясък към вашите боядисани творения с този хитър трик за декориране. „Боядисвайте“ половината от яйцето с безвредно безцветно лепило и поръсете с декоративен блясък или пък с кристална захар. Оставете да изсъхне и когато е готово – повторете същата техника за другата половина.

Снимка: Mike Garten

Най-цветните великденски яйца

След като са боядисани и вече сухи, с помощта на четка намажете безвредно лепило по цялата основа на яйцето, след което го оваляйте в купа с цветни захарни пръчици.

снимка: Mike Garten

Великденски яйца с нежна пролетна декорация.

За целта са ви необходими сушени цветя. Боядисайте яйцата в бледи нюанси, за да спазите великденската традиция, след което изчакайте да изсъхнат. Когато са готови – декорирайте с цветчетата, които можете да залепите с помощта на безвредно универсално лепило. Най-лесният начин е предварително да нанесете с помощта на четка точици лепило, след което да оваляте яйцето в купа със сушени цветове.

От снимката можете да се вдъхновите с идеи как да направите декорацията:

снимка: Mike Garten

Дрешки от хартия.

Ако искате и вие да имате толкова пъстри великденски яйца, си пригответе цветни салфетки или тънки цветни листи (нарязани на квадратчета с големина около 1х1 см), четки за рисуване, ножици и лепило.

С помощта на четката нанесете малко количество универсално лепило върху яйцето. Поставете цветно листче и го притиснете към основата с четката. Продължете да работите по този начин, докато цялото яйце се покрие с различни по цвят хартии. Когато сте готови, оставете лепилото да изсъхне добре, преди да подредите във великденската кошница.

великденски яйца
снимка: firefliesandmudpies.com
Да рециклираме яйчените черупки!

Ако сте счупили някое яйце, докато го варите, освен че можете да го използвате за пролетната салата, сега намерихме и приложение за черупките му! След като обелите яйцата, натрошете черупките на средно големи парченца, който трябва да боядисате – потопете ги в съда с течната боя за яйца, изчакайте (както е посочено в описанието на боите), извадете и изсушете.

Когато сте готови, с помощта на четка и лепило започнете да създавате вашите цветни мозайки по повърхността на яйцето. Можете да го облечете цялото, а може и да декорирате само отделни части.

снимка: Mike Garten
И нека зеленчуците се притекат на помощ!

За да си имате великденски яйца, които приличат на репички, ви трябват: боя за яйца, зелена креп хартия и бял конец (прежда).

Боядисайте около три четвърти от яйцето в червено. Когато изсъхне, залепете в единия му край корени от нарязани бели конци. А за перата – навийте креп хартия на лентички, които да залепите към противоположния му край.

Тази идея можете да използвате и за великденска декорация – за целта се препоръчва яйцата да са продухани.

снимка: hearstapps.com

Важно: Изберете универсално лепило на водна основа, което е безвредно!

Това е! 🙂 Екипът на 1към1 ви пожелава приятна работа и весели и споделени празници!

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

23.04.2021

5 бързи и лесни идеи за красиви великденски яйца

Великден наближава, а с него и все по-честото ровене в мрежата за добри идеи как да боядисате красиви великденски яйца, […]

Прочети още
14.04.2020

„Дантелени” яйца за Великден

 Обикновено боядисваме или украсяваме яйца за Великден. Този път няма да имате нужда от боя, защото тези дантелени яйца ще […]

Прочети още