Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

Най-скъпата сграда в Африка (снимки)

Конгресният център в Кигали бе открит през юли 2016 г. и продължава да бъде тема на разговор в региона. Въпреки трагичната история на Руанда, ограниченията, свързани с това, че е държава без излаз на море, конгресният център е доказателство, че страната не позволява нещо да пречи на растежа и напредъка й. Пространството сега е център на региона за технология, иновации и луксозен туризъм, тъй като посреща чужденци и е домакин на международни събития с уважавани гости от цял свят.

Строителството

Мястото, простиращо се на 9755 квадратни метра, бе построено за доста солена цена, тъй като според президента Пол Кагаме взел заем от 300 милиона долара за сградата. Според The New Times, Кагаме поставя Роланд Дитерле, немски дизайнер, който по това време е бил главният архитект в Siemens, най-голямата инженерна компания в Европа, за отговарящ за скъпия проект през 2004 г. Дитерле е долетял до Кигали, след като представител на правителството забелязал работата му на събитие в Дубай.

Вдъхновението

Въпреки че конгресният център е позициониран да представи светлото бъдеще на Кигали, архитектурата е ода на славното минало и богатите традиции на страната. Синият, жълтият и зеленият купол представляват формата на кралските резиденции на бившите царе. За по-близък поглед към това какъв е кралският живот, пътниците могат да се отправят към град Ньянза, за да посетят реконструкцията на първоначалния дворец. Към купола е прикрепен хотел Radisson Blu със смела многоцветна външност, наподобяваща традиционна руандийска плетена кошница. Структурата винаги свети през нощта, позволявайки на всеки да се наслаждава на тези детайли по всяко време.

От 18 конферентни зони до близо 300 хотелски стаи, няколко ресторанта, конгресният център е многофункционална сграда. Освен това е само на 10 минути път с кола от международното летище в Кигали, което доказва, че е предназначено да бъде в сърцето на града. „Когато дойдох и ме помолиха да направя проект за конгресния център, обиколих Кигали и видях, че в града няма реален център, а също така няма истинска забележителна сграда’, обяснява Дитерле за The New Times. „Така веднага се появи идеята да се направи дизайн, който също е забележителна сграда за града.“

Околната среда

Силен акцент върху екологията се превърна в последния детайл на емблематичния кампус. Куполът е конструиран с LED светлини, които не само блестят, но по-важното, продължават по-дълго и спестяват много енергия. Тоалетните използват пречистена вода, което прави този конгресен център не само най-скъпата сграда на континента, но и една от най-екологичните.

Източник: ArchitecturalDigest.com