Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Най-високият инфинити басейн в света е… в Дубай!

Дубай

Дубай категорично е не само мега луксозна, но и ненадмината световна дестинация, когато говорим за уникални атракции, бляскаво строителство и спиращи дъха проекти.

Броени месеци след като отвори най-дълбокия плувен басейн в света, сега емирството става домакин и на първия и най-висок инфинити басейн в света.

С уникална 360-градусва гледка Aura Skypool е впечатляващ дори за стандартите на дългия списък с „най“ забележителностите в Дубай.

Разположен на 50-ия етаж на луксозния хотелски и жилищен комплекс Palm Tower, огромният инфинити басейн виси на 200 метра над земята.

Потопили се в първия по рода си басейн, пред погледа на посетителите, докато небрежно отпиват от своя коктейл, ще се разкриват невероятните гледки. Същинска панорамна „авантюра“ към Палм Джумейра, Бурдж ал-Араб, Бурдж Халифа и Айн Дубай – огромното виенско колело.

Общата площ на басейна също не е за пренебрегване – точно 775 кв. м. Достъпът до него е предвиден с асансьори, отвеждащи посетителите до зона, разделена на две пространства – палуба с басейн и бар-салон с дзен атмосфера.

За реализацията на проекта са използвани естествени материали, камък и бетон. Геометричните линии и акценти, които могат да бъдат открити навсякъде, се превръщат в обединяваща дизайнерска нишка.

„Като първият и най-висок 360-градусов инфинити басейн Aura не само ще предложи изключително преживяване, но и ще действа като още една фокусна дестинация. Такава, която предоставя на посетителите панорамен достъп до блестящата архитектура на Палм Джумейра. А също така и до ключови околни забележителности, които са били знакови за растежа на Дубай като туристическа дестинация“. Това коментира по повод предстоящото откриване на басейна Омар Хори, главен директор в инвестиционната компания, която стои зад проекта – Nakheel.

Гледка от 50-я етаж…
Лобито… на крачка от басейна… /снимки: снимки: AURA Skypool, Nakheel/
52-етажната Palm Tower, „дом“ на най-високия инфинити басейн в света /снимки: снимки: AURA Skypool, Nakheel/

Aura Skypool ще посрещне първите си посетители в средата на месец ноември. Разбира се, резервациите вее са отворени.

Цените на билетите започват от около 46 долара. Могат да достигнат доста по-висока стойност според престоя и включените услуги.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
Сантяго Калатрава 19.10.2021

На фокус: Три проекта от Сантяго Калатрава

Сантяго Калатрава: „Архитектурата и скулптурата са две реки, в които тече една и съща вода. Нека помислим и за скулптурата, […]

Прочети още
небостъргачи 15.10.2021

Най-високите небостъргачи в света през 2021 г.

Представяме ви най-високите небостъргачи в света през 2021 година – точно 21 на брой. 🙂 Впечатляващи съвременни „чудеса“, които сякаш […]

Прочети още