Наливат милиони във „Владислав Варненчик“ във Варна


Владислав Варненчик

текст: Димитър Щерев

Стартира цялостно обновяване на квартал „Кайсиева градина“ (част от район „Владислав Варненчик“) във Варна, съобщи кметът Иван Портних. В момента вече се работи от страната на бул. “Цар Освободител”. Ще се ремонтират изцяло всички малки улици и паркинги, ще се изградят нови паркоместа, алеи, спортни и детски площадки.

По проекта ще бъде разширен бул.“Цар Освободител“ – от „Христо Смирненски“ до летището.

Осигурени са средства за модернизиране на детската градина в квартала. Част от двора на училището и прилежащите му територии ще бъдат превърнати в център за спорт и отдих на района. Ще бъдат изградени нови спортни игрища, голям детски кът и паркова зона.
„Около всеки блок укрепваме бетоновия пояс и пътеките към входовете“, заяви още кметът на Варна и допълни, че всички паркинги, които се изграждат в момента в града, ще бъдат осветени, а в прилежащите площи и зелените междублокови пространства ще бъдат засадени декоративни дървета и храсти.

Паралелно се работи по цялостното обновяване на 3-ти микрорайон в район „Владислав Варненчик“.

За тази година са осигурени средства и за обновяването на микрорайони 1 и 2, допълни още кметът. 1 600 000 лв. са предвидени за обновяването на междублоковото пространство между ул. „Асен Разцеветников“, бул. „Св. Елена“, бул. „Константин и Фружин“ и ул. „Боян Илиев“. Други 1 100 000 лв. ще бъдат вложени за междублоковото пространство между бул. „Св. Елена“, ул. „Георги Минков“, бул. „Трети март“ и бул. „Константин и Фружин“.

Вижте още: