Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Направи си сам бетонни саксии във формата на тиквички

От всичките направи си сам идеи по темата с тиквичките, тези може би са най-готините. Освен че са привлекателни и живи, също са много лесни за правене и изискват само няколко часа за да изсъхнат и стегнат (в зависимост от размера). Всички необходими материали може да се закупят от железарията, а сукуленти може да намерите в най-обикновения градински център или разсадник. Ще ви трябва само чорапогащник, бетонов разтвор, ластици и малка пластмасова саксийка.

Започнете със смесването на бетона и напълването на чорапогащника с него. Сместа не трябва да е много течна, така че да се държи във формата. Сипете бетоновата смес в долния участък на чорапогащника, отрязан на 30 сантиметра (нужен е по-дълга част от чорапогащник за по-голяма тиква). След това завийте малката саксийка с фолио или плик и я поставете в центъра на изсипания бетон.

Вържете горната част на чорапогащника и сложете ластици около целия пълнеж, за да наподоби формата  на тиква. Уверете се, че ластиците не са прекалено стегнати (ако стегнете прекалено много ластиците, след като тръгнете да ги сваляте може да падне част от формата).

Много харесахме тези сукуленти! Възможно е да разделите корените и да ги засадите в повече саксии, понеже сукулентите са много здрави и устойчиви.

Вижте още:

14 идеи за уютен балкон

Идеи за тучна пролетна градина на балкона