Виж 1към1

Цветни нюанси на BUILDINSGTYLE 2023: с Recolorezzo и CoDesign

Прочети още

Направи си сам: Къща на дърво, но преносима! :)

Когато става дума за къща на дърво, кое е първото нещо, което ви идва на ум? Може би… дървена конструкция, издигната в клоните на старо дърво? Такава, до която се изкачваш по въжена стълбичка, а защо не и по допълнително изградено дървено стълбище… А когато чуете думата „къмпинг“, какво си представяте? Може би каравана или кемпер? (Аз лично, в този момент си представям къмпинга на Силистар и караваните на тези, които ще имат късмета да изкарат цяло лято там, но това е друга тема 😉 ).

А сега се опитайте да съберете двете представи – тази за къщичката на дървото и караваната… И ето го резултатът – къща на дърво, но преносима! 🙂

Звучи малко странно, но е съвсем реална, при това – толкова компактна, че не ви е нужен джип или пикап, за да я теглите. Стига ви и колело :).

Tree Trailer е изобретение от типа „направи си сам“ на студента от Академията по дизайн в Айндховен – Хенри Уейн. Но е наистина впечатляваща и всеки от вас, с малко повече сръчност и умение, би могъл също да си направи такава.

Tree Trailer е толкова компактна, че може да бъде теглена от велосипед, мотопед или мотор, а когато дойде време да се разположи, просто се монтира на някой по-здрав клон на дърво, към което се прикача с въжета и се опира към него със задната част (откъм багажника). И резултатът е налице.

За своя проект Хенри използва само рециклирани материали и такива, които отдавна са влезли в графа „ненужни“. Кемперът-къща е облицован със стари домашни щори, да речем. А за останалата част от конструкцията използва дървен материал и една носеща метална греда.

За тези, които страдат от клаустрофобия или имат проблем с тесните пространства, Хенри е предвидил странични отварящи се прозорци и стъклен прозорец (люк) отгоре.

Тясно е, да. Със сигурност някои от вас няма да са много ОК с размерите, но… Да бъдем честни! Въпреки ограниченото пространство, тази идея е доста по-примамлива пред перспективата да спиш на земята.

Ако искате и вие да се опитате да си направите подобна къща на дърво, не пропускайте да изгледате и видеото!

Източник и снимки: Хенри Уейн

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
03.06.2016

„Направи си сам“ за начинаещи

Нови видеофилми „Как да…?“ на 17 езика ще ви научат да боравите с инструментите. Видеоклиповете помагат на любителите на „Направи […]

Прочети още
16.05.2020

Виждали ли сте луксозна къща на дърво?

Ако Тоскана не ви се вижда като достатъчно привлекателно място за почивка, сега си представете луксозна дървесна къща по средата […]

Прочети още