Виж 1към1

Hörmann увеличава капацитета си в областта на системите за контрол на достъпа

Прочети още

Направи си сам коледна елха за дома – 16 различни идеи

коледна елха

Ако има време от годината, когато наистина си струва да проявите креативност, това е Коледа. Често много от нас избират традиционна елха или дори изкуствена, защото другата алтернатива – да си направят сами, им се струва сложна, но не е така. Не случайно тези идеи набират все по-голяма популярност по света през последните години.

Защо да си направите сами коледна елха?

Коледа е един от празниците, които, освен че пленяват с магията си, могат да изпразнят и банковата ни сметка. Затова не е за пренебрегване и факта, че идеите от типа „направи си сам“ могат да бъдат изпълнени с с минимален и дори с нулев бюджет.

Друго предимство е, че създаването на ваша собствена коледна елха, независимо дали използвате картон, панделка, дърво или друга основа за изработката, ви позволява да персонализирате дизайна си така, че да отговаря идеално на вашия дом и предпочитания за декор.

Как да си направите красива коледна елха?

Как точно ще изглежда вашата артистична, ръчно изработена коледна елха, зависи само и единствено от вас. Можете да използвате готови шаблони или да се развихрите така, че да сътворите коледното си „дръвче“ от нулата.

Ако ви се струва малко сложно сами да си изработите елхата, има и алтернативни варианти. Можете да си купите готов картонен шаблон например, който сами да оцветите и декорирате. Ако и това ви се стори сложно или трудоемко, коледна картина или платно, което също да превърнете в „дърво“, също е вариант.

коледна елха

При сътворяването на личната си коледна елха, препоръчваме да се възползвате максимално от това, което вече имате – стари списания, лампички от предходни години, празнични свещи и др. джунджурии, които нито сте изхвърлили, нито сте им намерили друго приложение. Можете да ги комбинирате и с това, което природата ви е подготвила и ви чака да си вземете. Трябва само да се разходим до парка или до близката гора например, за да си го откриете – сухи съчки, пръчки, шишарки и пр.

За да постигнете този ефект на „живо“ коледно дръвче, ще трябва да си направите горска разходка, за да си набавите необходимите „материали“.

Освен време, за тази елхичка ще ви трябват и чук и пирони…

И още една подобна идея, но осветена… 🙂

Съчки, пръчки и канап… Всичко друго е въпрос на въображение…

Дори и да нямате достатъчно място, пак има алтернативни решения за коледна елха. А този дизайн е нагледното доказателство. Няколко стари списания могат да помогнат много в случая. 🙂

Една от любимите ни идеи тази година… Необходими са ви достатъчно количество зелена боя и опаковки за яйца!

Ето и варианти, за които ви споменахме по-горе – картина или принт на коледна елха, които да украсите обаче, за да се превърнат в арт „дръвче“.

Всичко от което имате нужда е… творчески ентусиазъм. Обърнете внимание, че дори ел. контактът е част от елхата…

Време е да извадите стълбата от мазето, за да я превърнете в коледна елха, под която ще има място и за подаръците.

Още една интересна идея, която можете да персонализирате. Освен това, можете да използвате кълбенца прежда; готови цветни топки; да си купите такива, които сами да оцветите и пр.

Важно уточнение:

Не подминавайте факта, че тези идеи са подходящи и за всички традиционалисти, които държат да си имат истинска, жива коледна елха. Едното не изключва другото. В този случай, може да бъдат просто „добавка“ към цялостната украса на дома, офиса или изобщо на мястото, което сте решили да декорирате.

Можете да поставите традиционната коледна елха в хола или там, където се събирате най-често, а другите идеи да използвате за декорация в кухнята, коридора, детската стая, а защо не и в зимната градина или на остъкления балкон, който сте превърнали в такава.

Коледа е там, където е сърцето! А сърцето там, където са любимите хора!

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
21.12.2017

60+ идеи за коледна украса на малки апартаменти

Коледната украса внася много настроение и уют в един дом и не случайно я оставяме да си седи седмици, след […]

Прочети още
04.12.2019

Идеи за минималистична коледна украса

Коледата е придружена с много подготовка – от подаръците до украсата и коледната трапеза. Може би тази година не ви се […]

Прочети още