Виж 1към1

Hörmann увеличава капацитета си в областта на системите за контрол на достъпа

Прочети още

Направи си сам: Красиви и практични мебели за ученика

Архитекти предлагат безплатни чертежи на детски мебели, които можете да изработите и сами в домашната работилница

Точно както архитектурата на едно пространство влияе на настроението, чувствата, концентрацията и качеството на учене, така и дизайнът на мебели влияе върху цялостното потребителско изживяване. А когато става въпрос за подрастващите – децата от предучилищна възраст и училище, които прекарват достатъчно дълго време на стол и бюро, би следвало да не правим компромиси – както у дома, така и в училище.

На това мнение са и архитектите от бразилското студио dLux. За децата, чиито пропорции на тялото във всички възрасти са много различни в сравнение с тези възрастните, е много важно да се осигурят мебели, които са специално проектирани за техните нужди. В допълнение към осигуряването на комфорт при сядане, мебелите трябва да бъдат и достатъчно гъвкави, за да се адаптират към изискванията за преподаване, детските дейности и други възможности за взаимодействие, допълват от екипа.

Красиви и практични мебели за ученика

И като вземат всичко това под внимание, архитектите, които определено могат да се похвалят с богат опит в областта на проектирането на образователни институции, разработват каталог от детски мебели. Такива, които могат да се адаптират според размерите и нуждите на децата. Каталогът е напълно безплатен и достъпен за хора от целия свят. А по-добра новина е, че към моделите има чертежи, по които всеки с нужните умения би могъл да си изработи мебелите и в домашната работилница или да се обърне към близък майстор.

Красиви и практични мебели за ученика

Каталогът е специално предназначен за деца в предучилищна възраст и ученици.

Единственото условие за достъп до каталога и чертежите от архитектите е, да не се използва за комерсиални нужди.

Идеята е колкото се може повече деца да бъдат оборудвани с подходящо обзавеждане и да се намали себестойността на мебелите.

Мебелите могат да бъдат изработени от шперплат, MDF или OSB, като за направата ви е необходима CNC машина, която, ако нямате, можете да използвате под наем. Можете да се обърнете и към студио с такава машина, за да ви изреже плоскостите. Веднъж изрязани, сглобяването и направата на мебелите е наистина бързо и лесно, стига да следвате правилно инструкциите. 🙂

Мебелите трябва да са адаптивни спрямо нуждите на всяко дете.

Според Дениз Фузиа, един от координаторите на проекта, целта на дизайна с отворен код е да се демократизират и децентрализират производството и потреблението. „Всеки в света може да получи проекта, за да направи мебел по избор за собствената си среда“, допълва Дениз Фузиа.

По отношение на разходите производствената цена на тези мебели е конкурентна в сравнение с други пазарни решения. Специално предимство е, че мебелите могат да бъдат персонализирани според възрастта и предназначението 🙂 .

Красиви и практични мебели за ученика

Заявка за получаване на проект можете да изпратите на имейл: hello@studiodlux.com.br или contato@monodesign.com.br. За повече информация можете да посетите уебсайта на студиото: Studio dLux.

Красиви и практични мебели за ученика
Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
23.07.2021

40 практични идеи за стаята на ученика

Имате първокласник? Мислите, че за следващата учебна година трябва да направите освежителен ремонт на стаята на ученика? Чудите се как […]

Прочети още
07.06.2022

Мадагаскар си има първото 3D отпечатано училище

Aмериканската компания Thinking Huts, чиято мисия е да строи училища на достъпни цени в по-слабо развитите страни, завърши първото си […]

Прочети още