Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

„Напуканата“ фасада в новия проект на MAD Architects

фасада

One River North с леко ексцентричната си „напукана“ фасада определено има шанс да се превърне в следваща архитектурна икона на САЩ. Макар това да е едва третата сграда, която архитектите от MAD проектират в САЩ, определено ще е една от най-запомнящите се.

Строителството й започна, а планът за новата жилищна сграда в Денвър е да бъде напълно завършена през 2023 година.

One River North е проектирана със 187 жилища с различни размери, а фасадата с обширните си пукнатини, откъдето „изскача“ зелена растителност, подчертава футуристична структура на сградата.

Макар отличителната фасада, цялата идея за ревитализиране на сградата всъщност започва от покрива. На него ще има голям басейн, обиколен от големи дървета. От тук тръгват и пътеките със зони за релакс по фасадата, по които може да се обиколи цялата сграда от край до край.

Архитектите признават, че за проектирането на пукнатините на фасадата се вдъхновяват от пейзажа на Колорадо и това е техният опит да пренесат „поне част от него“ в жилищния комплекс. По-интересното обаче е, че за напуканите криви архитектите не използват компютърни графики, а правят скиците ръчно. „Това прави проeкта уникален и почти невъзможен за копиране“, шегуват се от MAD.

фасада
Снимки: MAD Architects

Освен жилищни площи, в One River North са предвидени и такива за търговска зона, кафенета и ресторанти.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

20.08.2021

MAD показаха как ще изглежда новият Музей за наука и технологии

MAD Architects разкри подробности за дизайна на новия Музей за наука и технологии. Той ще бъде разположен на западното крайбрежие […]

Прочети още
16.04.2019

MAD Architects представиха органичен небостъргач

Архитектурното студио MAD Architects е представи интересна визия за Ню Йорк с въвеждането на East 34th – вдъхновен от природата небостъргач, […]

Прочети още