Националната художествена галерия с вход свободен в деня преди карантината


Музеи, кина, опери и други културни институции (с изключение на театрите) трябва да затворят врати след 27-и ноември, съгласно новите мерки от здравното министерство, и няма да имат право да приемат посетители до 21-ви декември тази година.

С оглед на предстоящата карантина, от Националната художествена галерия обявяват вход свободен на 27-и ноември. Достъпът ще бъде контролиран и при спазване на всички противоепидемични мерки, уточняват от галерията.

Свободният вход важи за всички филиали.

Освен постоянните експозиции, в галериите може да се видят „В ателието на Андрей Николов” със 17 творби на ваятеля в къщата музей на Андрей Николов; „Следи в материята” – изложба на Антония Точка, Албена Димитрова и Мина-Анхела Игнатова в къща музей „Вера Недкова”; експозицията „реалният МУЗЕЙ“ в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство; „25 години и 5 теми по-късно. Ретроспектива на ИСИ/Институт за съвременно изкуство – София и „Никола Маринов (1879 – 1948). Ателието на свободния дух” в Двореца; „Стената” на Николай Петров – GLOW, „Д-Р ГАТЕВ. Това съм” и „Текстилът – артистичен и авангарден” в „Квадрат 500”.

 

Вижте още:

Изящното изкуство на ръчно изрисуваните мебели

8 съвременни сгради, които са същинско произведение на изкуството