Виж 1към1

„Дървото на здравето“ – една история за добротворство от Бургас

Прочети още

Националният рали шампионат затваря улиците в Русе

рали

текст и снимки: Силвия Петрова

Третият кръг от националния рали шампионат на затворен маршрут ще блокира в петък, събота и неделя частично движението по основни улици в Русе.

Сред състезателите, които пристигат в крайдунавския град са Иван Лишев (серия МАКСИ, клас HC1), Йордан Методиев (серия СПОРТ, клас HC4) и Константин Маршавелов (серия МАКСИ, клас НC1). Състезателят с най-много участия в „Писта Русе“ Стоян Апостолов също ще се включи в надпреварата на 24 и 25 юли.

Във връзка с провеждането на надпреварата Писта Русе ще бъдат затворени доста от ключовите за града улици.

От петък, 23 юли, до неделя се затваря булевард „Бозвели“ в участъка от ул. „Борисова” до бул. „Цар Освободител”. От общината призовават хората, живеещи на бул. „Бозвели“, да не паркират там автомобилите си и предупреждават, ако има коли, че ще бъдат вдигани с паяк.

Между 12 и 20 часа в събота затворен ще бъде бул. „Цар Освободител“ в участъка от ул. „Панайот Хитов” до Гаровия площад, бул. „Христо Ботев” в участъка от бул. „Цар Освободител” до кръстовището с бул. „Васил Левски” и бул. „България” от бул. „Гоце Делчев” до пътен възел Розова долина.

Същият участък ще бъде затворен и в неделя, 25 юли, от 9:00 ч. до 15:00 ч., когато ще се проведе самото състезание.

Националният рали шампионат пристига в Русе.
За автомобилите, пътуващи към Върна и София, са организирани обходни маршрути през кварталите „Дружба“ и „Чародейка“.

Градският транспорт ще се движи, но някои от линиите, които попадат в трасето на ралито, ще обслужват само определени спирки. Така на практика в часовете на тренировката и надпреварата линиите с номера 13, 21, 24, 27 и 29 няма да пътуват до кварталите „Дружба“ и „Чародейка“.

Рали шампионат, Писта Русе
29.06.2021

Държавна комисия прие бул. „Трети март“ в Русе въпреки наводненията по него

текст и снимки: Силвия Петкова Държавна приемателна комисия е приела официално булевард „Трети март“, който се наводни сериозно при последните […]

Прочети още
22.07.2021

Влакът на Тиери Гоген – новата G-точка за милионери?

Френският дизайнер Тиери Гоген, известен с работата си по проектирането на суперяхти като неповторимата „Венера“ на Стив Джобс, например, този […]

Прочети още