Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Нереални стадиони?! Toто от СкандаУ ни ги показа!

нереални стадиони

Нереални стадиони?! Да, има такива! … По света има архитекти, които без колебание (и напълно заслужено), определяме като велики. Впечатляваме се от невероятните им проекти и се възхищаваме на резултатите, които постигат. Представяли сме ви супер модерни и футуристични проекти като стадиона в Ханджоу, оформен като цветето на лотос; проекта за първия в света дървен стадион на Zaha Hadid Architects; проекта на AS Roma за стадион, чиято архитектура е взаимствана от Колизеума… и още много впечатляващи, модерни, футуристични иновативни и пр. проекти на знаменити архитекти.

Сред всички тях обаче има един архитект, с чиито постижения и най-добрите световни имена не могат да се мерят. Това е Природата – най-великият сред великите!

А Тото от СкандаУ представи именно два такива “нереални” проекта с подписа на “архитект Природа”. При това – съвсем реални и то в България!

Във видео от YouTube рубриката си “То be ToTo” рап звездата ни отвежда сред красотите на Врачанския балкан, за да ни покаже “един от най-красивите стадиони в света!”, както самият той ги определя. А ние се съгласяваме напълно с мнението му, защото е наистина нереално красиво. 🙂

нереални стадиони
В далечината: Тото на един от уникалните нереални стадиони, които представи.

Откритието на Тото е напълно преднамерено – част от проекта му LET“S DRILL – спортното му предване в личния YouTube канал ToTo Yotov. В LET‘S DRILL звездата се среща с футболисти от нашите футболни групи – “бивши, настоящи и бъдещи”, с които ни представят различни спортни дрилове. Негови гости вече бяха Благо Георгиев, Даниел Златков, Христо Янев и Миньор Перник, Пирин Благоевград, Ботев Пловдив. Част от идеята на LET ‘S DRILL е и срещата с легендарни имена на българския футбол от близкото минало. Така, търсейки подходящи, “некомерсиални” стадиони, на които да покани футболните ни легенди, Тото ни представя тези “нереални” стадиони.

По тесен, спускащ се през дефилето път, заедно с половинката си Кристин Петринска, ни разкриват стадион, сгушен сред врачанската природа, за който много от нас дори не подозират, че е възможно да съществува. Малък, но уникален! А фонът на течащата покрай него река ни оставя без думи…

И тъкмо решаваме, че това е всичко, с което ще ни изненада и БАМ!

Показва ни следващия – уникален стадион, обграден от планини, над пълноводна река, а зад една от футболните врати – водопадче! Стадион, създаден от Природата и просто поддържан от човека.

нереални стадиони

“Не е като стадионите на отборите от А група с олимпийски писти, казва Тото, но е върхът! Ние сме на върха!”

“Ако някой пита какви са българските стадиони – ето какви са!” – показва Тото и е категоричен, че не трябва да се наричат с общоприетото определение “английски”, защото са си български и ги е имало много преди другите.

Дава и пример за стадион в Португалия, който само заради това, че зад едната футболна врата има скала са го прехвалили по цял свят. “Но има ли водопад? А на върха на Балкана ли е? Има ли скали от всички страни? Там толкова близо ли си до футболистите?” – реторичен е Тотo.

Не! – отговаряме ние и си пускаме отново видеото му, за да се насладим на нереално красивите стадиони още веднъж. 🙂