Виж 1към1

1към1 излиза в Коледна ваканция: Светли празници!

Прочети още

Неукрепен изкоп е довел до смъртта на строителните работници в Перник

„Върху мъжете е паднала няколко кубика земна маса“

Двама строителни работници загинаха в понеделник следобед в Перник след срутване на земна маса. Загиналите са работници в частна фирма, която изпълнява строително-ремонтни дейности. А инцидентът се случи докато строителите извършват изкопни дейности по изграждане на канализационна мрежа. Възложител на поръчката е Община Перник.

„Срутилият се изкоп в Перник не е бил укрепен правилно и това е довело до срутването“. Това заяви пред NOVA TV директорът на „Инспекция по труда – Перник“ Любомир Владимиров. Припомняме, че веднага след инцидента от ИА „Главна инспекция по труда“ изпратиха екип на място, който да обследва причините за инцидента.

„Върху мъжете е паднала няколко кубика земна маса. На място се виждат и други нарушения. Тази земна маса, която е покрай страните на изкопа, трябва да е на 1 метър разстояние от него. Това също е допринесло за срутването”, обясни Владимиров.

Проверката по случая продължава. Изискват се документи от работодателя. Фирмата ще бъде санкционирана с акт за установяване на административно нарушение. Размерът на глобата ще бъде от 1500 лв. до 15 000 лв.

При срутването на земната маса оцеляха други двама работници, които бяха частично затрупани. Към момента са настанени в хирургичното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник, но без сериозни травми. 

* снимка: onlyyouqj/Freepik

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
наредба МРРБ 24.10.2022

Стартират общински проекти за над 400 млн. лева за ремонти на ВиК и улици

Започва изпълнението на общински проекти, свързани с ВиК инфраструктурата, ремонти на пътища и улици. С 406 374 769 лв. от […]

Прочети още
Перник 21.12.2021

Община Перник обяви поръчка за изграждане и ремонт на ВиК мрежи

Община Перник започва изграждане на нови и ремонт на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения. Обявена е обществена поръчка […]

Прочети още