Невероятна триетажна къща сътворена от метални контейнери


Що се отнася до реализирането на домът мечта, хората имат безкрайни идеи. На някои им е достатъчно едно малко, удобно бунгало, а други желаят луксозни палати. Има и такива хора, които решават да се отървават от традиционните архитектурни правила и да направят нещо съвсем необичайно – примерно къща от метален контейнер. Точно това е направил дизайнерът Уил Бро и сега е горд собственик на къща, направена само от транспортни контейнери.

 

 

Новият му дом се намира на улица Мъгауен в град Хюстън, Тексас. Бро го е направил с 11 контейнера — според собственика, не съществува подобна къща.

 

Контейнерите са натрупани един върху друг и представляват триетажна къща с тераса на покрива. Бро е искал да построи собствена къща от началото на 2000-та година, но дълго време се е борил да намери някой, който да проектира къщата както той иска. Затова Бро най-накрая решил да го направи сам.

 

Идеята за къща от контейнери му хрумнала преди много години, още преди да е станало модерно. Защо контейнери? Както се оказва, причината е съвсем проста. “Транспортните контейнери са здрави, устойчиви на огън, устойчиви на атмосферни влияния и имат стандартни характеристики,” обяснява Бро.

 

Бро не е професионален строител, но това не спира решителността му. Направил е 3D скица като за първия етап. После прекарва дълги часове за да научи всичко относно строенето на къщи с контейнери. Сега може да каже, че е построил собствената си впечатляваща къща-мечта, голяма около 232 кв. м. В момента къщата е почти напълно обзаведена и изглежда точно както Бро си я е представял.

За да видите повече за този проект, посетете неговия блог: www.bionicweapon.wordpress.com

Източник: www.boredpanda.com

Снимки: Will Breaux