Виж 1към1

Това е най-скъпият пентхаус в Америка – искат му космическите $250 милиона

Прочети още

„Невидима“ архитектура – луксозен къмпинг от огледални бунгала

Архитектите от Leckie Studio, в партньорство с дизайнерите от Aruliden, представиха проекта Arcana – серия огледални бунгала, които да предложат на гостите уникално преживяване сред горските пейзажи.

Отразяващите външни стени, с които са проектирани бунгалата, позволяват на конструкциите да се слеят изцяло със заобикалящата ги среда, превръщайки ги в почти „невидими“ архитектурни обекти. Кабините ще бъдат изградени с дървени рамки и облицовани с листове от полирана неръждаема стомана. Така ще се постигне и търсеният огледален ефект.

Вътрешността им ще бъде изцяло облицована с естествен бор. Една от стените на спалнята ще представлява огромен прозорец, от пода до тавана, който да пропуска естествена светлина през целия ден. За всяко бунгало са предвидени течаща вода и свързване с електрическата мрежа. Дизайнерите обаче споделят, че планират съвсем скоро да създадат и версия на бунгалата “извън мрежата”.

От Aruliden правят и важното уточнение, че металната облицовка на къщичките предлага леко изкривено отражение, което ще предпазва птиците от “катастрофи” с конструкциите по време на полет.

Строителството на огледалните бунгала се очаква да започне съвсем скоро, найовероятно в гористия район около Торонто. Архитектите обаче не бързат да оповестяват точната локация на новия луксозен къмпинг комплекс.

Луксозен къмпинг от модерни огледални бунгала. Снимки и източник: Аruliden.com
Почти невидима архитектура.
Прозорецът, който прилича на ТВ екран, ще осигурява не само светлина в помещението, но и уникална гледка към пейзажа.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
кемпери 01.06.2021

Нови правила за разполагане на палатки, кемпери и каравани извън къмпингите

Ясни са правилата, по които ще могат да бъдат разполагани палатки, кемпери или каравани по Черноморското крайбрежие извън категоризираните къмпинги. […]

Прочети още
фасада ренде 27.05.2021

Тази фасада прилича на огромно ренде за сирене, но…

Поглеждайки в близък план фасадата на новия Научно-технически комплекс на Харвардския университет, определено първото, за което се сещаме, е огромно […]

Прочети още