Nissan представи микробус-работилница


Nissan представи концептуален ван, който може да служи като мобилна работилница за дърводелци и занаятчии с водоустойчив захранващ блок за захранване на батерии. Създаден в сътрудничество с базираното в Обединеното кралство студио Hardie, товарната зона на автомобила е оборудвана като мобилна работилница за професионалист в дървообработването

Ванът разполага с множество вградени кутии за съхранение, сгъваема работна маса със стенна лампа плюс специално проектирано помещение за кабели и пълен набор от инструменти, прикрепени към вътрешността на задните врати. „Проектите за съхранение на инструменти дойдоха от години работа  като мислехме как работим, какъв инструмент искаме,“ обясни основателят на студиото Уил Харди.

Товарно пространство на автомобила включва вграден компютър с тъч скрийн, въртящи се седалки на релси на пода и LED осветление в тавана.

Основната структура е до голяма степен завършена в „лека и здрава“ бледа „пепел“, с бреза с шперплат за стени и кутии за контраст. За да тества своите идеи, екипът първоначално изгражда макети на шперплат и картон, за да види как ще работи дизайна в пространството.

Инструментите се захранват с Energy Roam батерия, безшумна, устойчива на атмосферни влияния с мощен капацитет от 700 вата-часа, който може да осигури максимална мощност от един киловат.

Energy Roam съдържа батерии, възстановени от електрическите превозни средства на Nissan, които са приключили живота си. Тази пролет ще се появи на европейските пазари. Пакетът за захранване може да бъде презареждан с помощта на слънчев панел монтиран на покрива на микробуса.

Nissan NV300 се предлага в различни дължини и височини. Въпреки че концепцията все още не е пусната за продажба, тя има за цел да подчертае как тези леки търговски фургони могат да бъдат оборудвани с индивидуален интериор, който да отговаря на различни нужди. Миналата година, при поредното отклонение от обичайните си начинания, Nissan пусна къща за гости в Япония със самостоятелно управляеми чехли, които се връщат към антрето с едно натискане на бутон.

Източник: Dezeen