Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Нов мост над Дунав и един от най-дългите в Европа, ще бъде завършен предсрочно

Това ще бъде третият най-дълъг висящ мост в Европа

Pyмъния e нaпът дa зaвъpши eдин oт нaй-cĸъпитe си и cлoжни инфpacтpyĸтypни пpoeĸти зa пocлeднитe няĸoлĸo дeceтилeтия предсрочно. Италиано-японският консорциум Webuild – IHI Infrastructure Systems обяви, че новият и третият по дължина мост в Европа ще бъде напълно завършен преди края на 2023 година.

Мостът Браила ще свързва едноименния регион с oĸpъг Tyлчa, ĸoйтo ce нaмиpa над река Дунав в Източна Румъния. Съоръжението ще подобри комуникациите в района. Ще намали времето за преминаване на около 7000 превозни средства на ден, премахвайки нуждата от използване на ферибот.

Припомняме, че работата по проекта на стойност 434 милиона евро започна през декември 2018 г. и според Webuild вече е завършена на 72%.

От Webuild коментират, че работата се е оказала „колкото предизвикателна, толкова и иновативна“. През лятото над 250 работници участваха в издигането на стоманената палуба на моста с инсталирането на 86 отделни секции. Всяка от тях е с тегло 260 тона.

Когато мостът бъде завършен, той ще бъде с дължина от близо 2 километра (1975 м) с основна палуба от 1120 м. Ще има четири ленти, една аварийна лента, както и пешеходни и велосипедни алеи. Освен самият мост, се изгражда и виадукт за достъп с дължина 90 м от всяка страна и 220 м виадукт над железопътната линия Браила-Галац. В процес на строителство са и 21 км нови пътища.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
21.09.2022

Кенго Кума с впечатляваща реконструкция на разрушен от наводненията в Япония мост

Японският архитект Кенго Кума, известен със способността си да слива архитектурата с природата и социалната отговорност, наскоро завърши поредния си […]

Прочети още
26.07.2022

Сбъдва се една хърватска мечта: откриват моста Пелешац

Снощи, 25 юли, за пръв път бе пуснато нощното осветление на моста, превръщайки подготовката за официалното откриване в спектакъл. Мостът […]

Прочети още